Last news in Fakti

11 Август, 2016 18:52 2 167 0

Защо китайски бизнесмени купуват италиански клубове?

  • италия-
  • милан-
  • бизнесмени-
  • китайци-
  • интер-
  • интереси-
  • карло тавекио

През 2030 година Китай ще се опита да спечели домакинството на световното първенство по футбол

Защо китайски бизнесмени купуват италиански клубове? - 1
Снимка: БТА/ AP

Защо китайски конгломерати купуват италиански футболни клубове?

Азиатски бизнесмени взеха контролния пакет акции в Интер, а преди дни бе обявено и присвояването на Милан.

Дали обаче зад гмуркането в дълбините на италианското калчо стоят финансови мотиви или чисто имиджови такива?

Според президента на италианската футболна федерация Карло Тавекио закупуването на Интер и Милан от страна на китайски бизнесмени е „странно“.

Шефът на италианския футбол заяви, че зад интересите им стои и бъдещето желание на Китай да приеме световното първенство по футбол, съобщи Football-Italia.net.

През 2030 година Китай ще се опита да спечели домакинството, която е и една от основните причини китайски бизнесмени да инвестират в европейския футбол. Това ще проправи пътя на Пекин към пазара на Стария континент, който е пряко свързан с телевизионните права и огромната фенска маса.

Факти.бг припомня, че собственикът на Милан Силвио Берлускони продаде 99.93% от акциите си на китайски консорциум, с който „Фининвест“ води преговори от няколко седмици.

Бившият италиански премиер дълго време търсеше нови купувачи заради кризата, в която изпадна един от най-славните италиански тимове.

Милан не е играл в Шампионската лига от сезон 2013/14, а на домашната сцена се представя посредствено. По време на управлението на Берлускони Милан спечели 28 трофея, но през последните години е далеч от славните си времена и тъне в посредственост.

Новите собственици на Милан от „Сино Европа“ обявиха, че скоро ще бъде обявен новият президент на клуба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА