Last news in Fakti

13 Август, 2016 15:54 1 703 4

Изненадващо добре са се справили банките

  • банки-
  • изненадващо-
  • добре
Изненадващо добре са се справили банките - 1

И индивидуалните отчети на прегледа на активите и стрес-тестовете не разкриват притеснителни неща. Това пише във фейсбук профила си финансистът Владимир Каролев.

"Две банки покриват изискването по закон, но трябва да заздравят допълнително капиталовите си буфери - Инвестбанк и Първа Инвестиционна Банка. При ПИБ се изисква ресурс, колкото е печалбата им за една година (150-200 милиона печелят, като вече осигуриха 90 милиона за първото полугодия) - ще го изпълнят за 10-тина месеца. В Инвестбанк ще са нужни малко повече усилия, като първата стъпка е 20 милиона. Там ще трябва и малко работа по намаляване на рисковите активи. ДСК ще трябва да подобри контрола на провизиите си, ЦКБ, Асет банк, Токуда, Тексим и Общинска банка ще трябва да преразгледат бизнес плановете си, за да са по-устойчиви на негативни сценарии. Изненадващо добре са се справили банките, аз очаквах повече предписания и дори по-дълъг период за изпълнение. Сега оставяме банките на мира и гледаме слънчевия уикенд и президентските избори после", посочва Каролев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Банков каторжник

    0 0 Отговор
    Аууу, колко изненадващо!
    Трезорите и "активите" на "нашите" банки, колкото и благоприлично да изглеждат, са по-гнусни от хитлеристките сейфове със златни зъби и коронки от жертвите в концлагерите, само дето ние - жертвите им, не сме съвсем умряли, ама почти...

    Коментиран от #2

  • 2 Боби

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Банков каторжник":

    Айде сега пък и ти! На всички ни се иска да ни дават кредти за по 5 лива лихва на година, ама няма как да стане. Все пак е донре, че след такива бесни тестове се доказа, че системата като цяло е стабилна и обезпечена капиталово.
  • 3 ТеаДи

    0 0 Отговор
    Ето това вече е една наистина добра новина. Естествено Бай Ганьо пак недоволства, въпреки че резултатите са достатъчно ясни и красноречиви и показват, че с банките ни всичко е наред.
  • 4 Дечев

    0 0 Отговор
    ако друго не ни е наред, то поне банковата ни система явно е изрядна. което е добре