17 Август, 2016 02:30 902 0

Пазарът на бързи кредити расте с нови 15% през пролетта

Пазарът на бързи кредити расте с нови 15% през пролетта - 1

Бизнесът на небанковите компании за потребителско финансиране запазва рекордните си темпове на растеж въпреки падащите лихви по предлаганите и от банките кредитни продукти, пише "Капитал Daily". За това говорят публикуваните от Българската народна банка данни за сектора за първото полугодие.

В края периода общата сума на отпуснатите от дружествата в бранша заеми достига 2.35 млрд. лв., което е с 15% повече в сравнение с година по-рано. През първото тримесечие обемът на пазара отново отбеляза двуцифрен темп на нарастване – с 13.5%.
Добрите новини за сектора се допълват от продължаващия спад в обема на нередовно обслужваните вземания, чийто дял пада под 20% от общия размер на пазара.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА