24 Август, 2016 13:05 1 395 0

Нов български директор в ЕИБ

  • директор-
  • еиб
Нов български директор в ЕИБ - 1

Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова е определена за директор за България в Съвета на директорите на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Промяната се налага поради настъпили персонални промени в Министерството на финансите – преди тях тази длъжност се заемаше от вече бившия заместник-министър Карина Караиванова.

България е акционер в ЕИБ от 1 януари 2007 г., в съответствие с подписания договор за присъединяване към Европейския съюз и чл. 266 от Договора за създаване на Европейската общност. Съгласно Устава на ЕИБ, Съветът на директорите се състои от 29 директори и 18 алтернативни директори. Директорите се назначават от Съвета на гуверньорите на ЕИБ по предложение на държавите-членки с мандат от 5 години.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА