Last news in Fakti

31 Август, 2016 08:31 969 1

България може да участва в Експо - 2017

  • българия-
  • експо - 2017-
  • казахстан

Събитието ще се състои в Казахстан

България може да вземе участие в Експо – 2017 в Казахстран, съобщи khabar.kz.

Събитието ще се състои през месец юни, следващата година. До този момент в него участие са потвърдили 98 държави и 17 международни организации. Според медиите в Казахстан в тази група може да се присъедини и България.

Официалната позицията на София бе обявена от вицепрезидента Маргарита Попова. Това стана по време на среща с казахстанския външен министър Гулшара Абдикаликова. Маргарита Попова е подчертала, че решението трябва да бъде взето през следващите месеци.

Казахстан гледа на България като на един от основните си партньори в Черно море. Обемът на търговията между двете страни през последната година е възлизала на над $ 112 млн.

Експо- 2017 г. ще се състои в Астана. Подготовката за него вече е започнала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    Уааау и аз искам в КазахстРан.