9 Септември, 2016 13:41 1 259 4

23 млн. лв. събрали синдиците на КТБ през август

  • ктб-
  • активи-
  • синдици
23 млн. лв. събрали синдиците на КТБ през август - 1

Близо 21 млн. лева са събрали синдиците на Корпоративна търговска банка през август, сочи месечният им отчет.

Кристи Маринова и Ангел Донов са издали заповед, според която трябва да се изготви програма за осребряване на събраното имущество на банката в несъстоятелност.

До ТБ "Виктория" е изпратен отговор относно искане за предоставяне на официална информация, удостоверяваща действителните собственици на КТБ. През месеца синдиците поставиха срок до 16 септември за подаване на писма с интерес за закупуване на "Виктория", която е 100% собственост на КТБ.

Синдиците на Корпоративна търговска банка са изготвили доклад с описание на вещите и имуществените права на банката, които могат да бъдат осребрени. Ликвидационният баланс на банката също е изпратен във Фонда за гарантиране на влоговете. Междувременно през август продължава воденето на множество дела с цел събиране на вземанията на КТБ. Регулярно синдиците изпращат и информация за наличие или не на банкови сметки на различни институции, сред които Националната агенция за приходите, МВР и ДАНС.

Депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок искат проверка дали всички лица от списъците на синдиците на КТБ са принадлежали към Държавна сигурност. Това съобщи пред медиите Петър Славов от Реформаторския блок.

Мартин Димитров изрази съмнение, че в момента се прави достатъчно, че държавата да си събере поне отпуснатия от Фонда за гарантиране на влоговете заем от 2 милиарда лева.

Депутатите казаха, че министърът на финансите трябва да каже дали ще има международна компания, която да участва в събирането на кредитите. Ще се настоява и за изслушването на главния прокурор в парламента по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6666

    0 0 Отговор
    Браво! Остават още 4 милиарда за издирване.
  • 2 Маца

    0 0 Отговор
    Отличници! А Василев къде го забравихте???
  • 3 Иван

    0 0 Отговор
    А присъда за Цветан Василев кога ще има?
  • 4 Бох

    0 0 Отговор
    А дали ще има някакъв резултат от тази проверка, защото вече минаха над 2 години от фалита на банката и все още няма никой осъден, а от откраднатите пари няма и следа.