11 Септември, 2016 07:45 1 375 16

Русия строи АЕЦ "Бушер 2" в Иран

  • русия-
  • аец "бушер"-
  • иран

Строителството трябва да продължи до 2024 г.

„Росатом“ започна строежа на втория етап от проекта АЕЦ „Бушер“ в Иран, съобщи „Россбалт“.

„Русия винаги изпълнява своите ангажименти към външните си партньори, независимо от политическия климат в света. Този проект в принос към руско-иранското сътрудничество. Също така е и съществена стъпка по укрепването на позициите на Русия в световния пазар на мирни ядрени технологии в Близкия Изток“, заяви изпълнителният директор на компанията Сергей Кириенко.

По план строителството на втория блок трябва да се извърши до 2024 г. Третият трябва да бъде построен до 2026 г. Главният изпълнител по проекта е акционерно дружество АО АСЕ.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 припят

    0 1 Отговор
    След Чернобил на руснаците трябва да им бъде забранено да строят АЕцове!!!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 999

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "припят":

    След Чернобил на Украинците трябва да им забранят да боравят и с шевни машини защото се доказа,че трагедията е по вина на човешка грешка а не на апаратурата.
  • 3 Мдаа

    1 0 Отговор
    вземи се образовай малко...Руснаците се световен лидер в атомната енвргетика
  • 4 капиш

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "припят":

    Чернобил е саботаж, а не производственна авария... Чернобил се дължи на мерака на раззни човеци да се откъсне май Грузия или УКраайна беше не помня, но личност разкрива свидетелски, че такъв план е извършил авариията в Чернобил. така, че пак на тероризъм го дължим дюхай дюдю. Е сега са откъснати и Чернобил е факт. Впрочем руската атомна енергетика е една от най-сигурниите в света - заявявам го непредубедено. Всъщност руснаците правят много качественни техники, за новите им коли не зная, боклук бяха само старите автомобили. Но и те вършеха работа. Иначе строят много надеждни самолети строителни машини и други. Разбира се не превъзнасям, но то по цял свят строят вече. Въпроса е, че атомната им енергетика е доста сигурна и ако не са луди човеци терористи няма причина да я подценяваш и оплюваш... май беше по Грузинска инсценировка атентата. Преди време около Сакашвили врявата се разсмърдяха тия амбиции, не казвам,ч е е замесен, а по негово време и се разкри, че е извършван атентат в Чернобил за да се създаде бъркотия.
  • 5 7777777

    1 0 Отговор
    ТАКА Е КАТО ИРАН СИ НЯМА НАЧАЛНИЦИ ОТ САЩ, ЩИ СИ СТРОИ АЕЦ, ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС! СИГУРНО И НА ЯПОНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ДА СТРОЯТ АЕЦ СЛЕД ФУКУШИМА!

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "7777777":

    Май ти е непосилно да се сетиш че Иран си нямат началници защото си имат нефт,а ние-само скъсаните си гащи:)

    Коментиран от #7

  • 7 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Кон, забрави ли че тиквата спря южен поток че България била бъкана с нефт, а Черно море с газ. И ко тана? Сондажа, първият де е сух като добруджански кладенец, а тиквите мълчат като бутки. Защо така бе нине, отново се извърташ наопаки и пропяваш нпо лозунга си на обратно?

    А кой кой е в използването на ядрената енергия за мирни цели и кой на кого може да забрани съдете от например съдържанието на тази статия - http://www.razkritia.com/492223/%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D1%81-%D1%85%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%BD-%D1%81%D0%B0%D1%89/
  • 8 бббббб

    1 0 Отговор
    Някой са в голяма информационна грешка и заблуда.До преди месец имаше изнесена информация в нета,че Американски компании са сключили договор за закупуване на Руски ядрени реактори от ново поколение за САЩ.Така ,че нещата са ясни-"Разделяй и владей"!!! Щом има далавера санкциите към Русия не важат за САЩ.

    Коментиран от #9

  • 9 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "бббббб":

    Май не беше за реактори, Уестингхаус си произвежда. Договарянето беше за нов тип ядрено гориво.
    „Росатом и САЩ подписаха договор за експлоатация на руско ядрено гориво“

    Дъщерната компания на държавната корпорация Росатом ТВЕЛ, която се занимава с производството и доставката на ядрено гориво е подписала с един от операторите на атомни централи в САЩ (не се споменава името на компанията) първи договор за опитно-промишлена експлоатация на руско ядрено гориво от типа „ТВС-Квадрат“, се казва в съобщение от Росатом.
  • 10 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    иран и северна корея се сдобиват с ядрено оръжие следствие руските тъпотии ,но нека се порадват троловете те така или иначе няма как да ги мислят тези работи.браво руснаците продадоха ядрени реактори на иран!страхотна новина!

    Коментиран от #11

  • 11 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Пакистан поради кои простотии се снабди с ядрено оръжие? Пак пълзиш по плочките пред Козяк16!

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Трол":

    пакистан го направи със западното нехаиство и тва дали е хубаво?само че сащ след тази грешка контролират пакистанската политика ,а руснаците ,кво контролират в иран ?
    да даваш ядрени технологии на иран в този момент е абсолютно неадекватно и в разрес с интереса на останалия свят,особено с този на държавите дето държиш да ти са приятели!

    Коментиран от #13

  • 13 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Ох да забравих, че американците са добрите и пазят света от лошото. Значи викаш бдят?-"Американски представител е заявил за Sunday Times, че Саудитска Арабия води преговори с Пакистан за закупуването на ядрено оръжие.". И ся кво правим? А да американците бдят, руснаците, не! Да идеш да се прегледаш!

    Коментиран от #14

  • 14 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Трол":

    американците бдят ,а руснаците правят всичко на обратно на белите държави.та тва е горе долу положението.накрая се чудят що никои не ги ще :)!нападаи украина,подкрепяи асад,даваи оръжие на иран и гръб на северна корея и чакаи търговия с европа ,сащ ,австралия,канада и т.н.:)!за 3-4 милиарда дето ще вземат тук ще загубят поне 300.очаква се евеите първи да изокат ,а след тях и останалите ,включително и китаците !

    Коментиран от #15

  • 15 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    След 23:00ч. забелязвам, че пишеш несвързани неща. Пияно ли си?

    Коментиран от #16

  • 16 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Де юре":

    я разкажи как бащата на плевнелиев бил първи секретар на благоевград и как партията маика го уредила да бачка в германия :)!после може да ми забележиш пак и за чорапите и джакузито!та разкажи чакам!