10 Септември, 2016 18:50 1 335 1

"Булгаргаз" поиска по-скъп газ

  • булгаргаз-
  • поиска-
  • газ-
  • скъп
"Булгаргаз" поиска по-скъп газ - 1

"Булгаргаз" е предложил на КЕВР да утвърди цена на природния газ за четвърто тримесечие на 2016 г. в размер на 290,28 лв./хм3 без акциз и ДДС, съобщиха от дружеството.

„В съответствие с изискванията и условията на Наредба № 2/2013 г. за регулиране на цените на природния газ, "Булгаргаз" ЕАД, дъщерно дружество на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД предложи на КЕВР да утвърди цена на природния газ за четвърто тримесечие на 2016 г. в размер на 290,28  лв./хм3 без акциз и ДДС – увеличение в сравнение с прилаганата през трето тримесечие на 2016 г. цена с 9,20 лв./хм3 – 3,27%“, гласи съобщението.

Факти.бг припомня, че вчера председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов увери, че очакваното искане за увеличение на цената от „Булгаргаз” няма да се отрази на цените на топла вода и парно в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    И какво значи че "очакваното искане за увеличение на цената няма да се отрази на цената на парното и топлата вода"?А на ЦЕНИТЕ ПО БЕНЗОССТАНЦИИТЕ ЩЕ СЕ ОТРАЗИ ЛИ?...КОЕТО ЩЕ ПОВЛЕЧЕ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЦЕНИ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТАЯ НА ХЛЯБА?!...Или увеличението ще бъде компенсирано от държ. бюджет,което на практика значи пак в г.за на народа,само че под друг ъгъл:)