12 Септември, 2016 12:44 1 308 0

С €4,5 млрд. се увеличава вноската на Германия в бюджета на ЕС

  • брекзит-
  • германия-
  • бюджет-
  • ес-
  • великобритания

Берлин вече призова за реформи в Общността, за да могат да се посрещнат предизвикателствата на излизането на Великобритания

С €4,5 млрд. се увеличава вноската на Германия в бюджета на ЕС - 1

В близките няколко години вноската на Германия в общия бюджет на ЕС, прогнозира сп. „Шпигел“.

Според изданието до тази ситуация ще се стигне след като Великобритания напусне Общността. Брекзитът ще струва на Германия нови €4,5 млрд., които трябва да се предвидят за годишната вноска на страната в бюджета на ЕС за 2019 г. Това се дължи на факта, че при Брекзит делът на Берлин ще се увеличи от сегашните 21% на 25%. Великобритания е вторият по големина нетен вносител в бюджета на ЕС.

Германия вече призова за реформи в Общността, за да могат да се посрещнат предизвикателствата на излизането на Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА