18 Септември, 2016 04:30 1 251 1

Рекорден ръст в износа на алкохол

  • алкохол-
  • износ-
  • българия
Рекорден ръст в износа на алкохол - 1

5,76 млн. литра спиртни напитки са изнесени от България за страните от ЕС за периода януари-август 2016 г. Това е с 25% повече от износа за цялата 2015 г. Данните за износа на спиртни напитки и вино са посочени в писмен отговор на министъра на финансите Владислав Горанов на въпрос на депутата Стефан Кенов. За страните извън ЕС до август са изнесени 2,61 млн. литра български алкохол, което е с 18,73% повече от експорта за цялата 2015 г., пише в. „Стандарт”.

Сред страните от ЕС най-много български алкохол пият в Румъния. За северната ни съседка от януари до август са изнесени 4,37 млн. литра спиртни напитки, което е ръст с 47,73% спрямо експорта за цялата 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фронто

    0 0 Отговор
    Рекорден износ на традиционна стока,рекорден брой туристи,рекорден растеж в IT ! Ей такива работи искам да чета! България върви!