Last news in Fakti

22 Септември, 2016 17:37 1 378 4

„Газпром” се фокусира върху Боливия

  • газ-
  • боливия-
  • добив
„Газпром” се фокусира върху Боливия - 1
Снимка: АР/БТА

Добивът на газ в едно от най-големите газови находища в Боливия – Incahuasi, който се разработва от френския Total (50%), "Газпром" (20%), аржентинския Tecpetrol (20%) и боливийския YPFB Chaco (10%), може да бъде увеличено до 13 млн. куб.м в час. „Газпром вече е инвестирал малко над 350 млн. USD в Incahuasi. Втората част от инвестицията ще бъде значително по-евтина. Ако в първата вложенията са били на стойност 1.5 млрд. USD, то във втората ще са от порядъка на 740 млн. USD. Имаме интерес да развиваме дейността си в Боливия”, каза председателят на УС на „Газпром” Алексей Милер.

Добитият газ от Incahuasi ще се пласира както на боливийския, така и на аржентинския и бразилски пазари.

До момента са изградени три кладенеца и газопровод с дължина 100 км. Вторият етап предвижда строителството на още три кладенеца. През първия етап „Газпром” планира да добива по 6.5 млн. куб. м газ на час (близо 2.4 млрд. куб.м на година).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    Пък ние сме се надупили т.е. фокусирали към САЩ и ЕС.

    Коментиран от #2

  • 2 antimediator

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Явно си 6 нули!
    Ако Южен поток беше реализиран така както твоите приятели от Москва искаха ,я сподели какво щяхме да получим за това?!

    Коментиран от #3

  • 3 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "antimediator":

    Щеше да получиш такси и преференциални цени на газа. Ако беше толкова лошо другите страни нямаше да се натискат за газови потоци. Сега ще чакаш в Гърция да направят терминал за компресиране газ на янките и ще плащаш за него два пъти по-скъпо от сега (за справка-цените на щатската газ в Испания и Португалия). То бива да си русофоб, но вие от злоба си режите и клона на който седите. Като паднеш Козяк няма да ти подаде ръка, просто ще те смени.
  • 4 Картър

    0 0 Отговор
    Русия постъпи спрямо България изключително недалновидно и превърна свои верни приятели във врагове. Всички руски проекти тук бяха съпътствани с яки рушвети дадени на политиците ни и с високи цени за потребление от страна на народа. Русия много добре знае, че ЮП беше спрян от ЕС и никой не ни е питал за нашето мнение. Това можеха да го отиграят с Меркел много лесно- ще строят Северен поток, ако строят и Южен поток и точка по въпроса.
    Определено в днешното кремълско ръководство има много играчи, но хора малко, за съжаление.