Last news in Fakti

22 Септември, 2016 21:43 1 048 7

Харчим половин милиард за почивните дни

  • левове-
  • туризъм-
  • чужбина
Харчим половин милиард за почивните дни - 1

Над половин милиард лева за четирите почивни дни ще похарчат българите, показват изчисленията на база данните от оборотите, отчетени пред данъчните.

За Деня на Независимостта и миналата година е имало 4 почивни дни. Тогава само у нас, и то в брой, сме похарчили близо 650 милиона лева. В тази сума не влизат платените предварително резервации, нито плащанията в чужбина или по електронен път.

Пътуванията тази година излизат с около 11 на сто по-евтино, изчисляват от Центъра за анализи в туризма, цитирани от бТВ.

Очакванията са у нас за тези 4 дни за почивка да похарчим около 81 милиона лева у нас, или по 225 лева средно на човек.

Пътуване в чужбина излиза близо два пъти скъпо, но зад граница ще пътуват по-малко хора. Заради струпването на два дълги уикенда в един месец като цяло на път ще тръгнат по-малко българи, отколкото около 6 септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антроп

    0 0 Отговор
    Масовия българин е селяндур. Селяндура не го интересува национална кауза или празник. Селяндура гледа как да кръшне от работа, как да прецака колегите, шефа и държавата си.
    За сеяндура е важно да се наплюска и да се напие, естествено ако може да е за чужда сметка или на примоция, както и само след като се е напил да извряка на висок глас какъв родолюбец е, и как всичко му пречи вече да е милионер, и как всички са тъпанари, а само той е най-велик.
    И в тази връзка с чаша в ръка и с фразата "кога сме най-зле така да сме", се поздравява с някоя бесна чалга.
    Е това е масовия българин, затова и правителството му е такова, и заплащането му, и жалкия животец който живее.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Селендур

    0 0 Отговор
    Когато сме най-зле, така да сме!
    А Наздраве!!!!
  • 3 antimediator

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антроп":

    В общи линии си определил проблема.
    Защо се получава така?!
    Защото нямаме елит и средна класа.Нямаме още много неща.
    Прекъсната е приемствеността между поколенията, професиите,съсловията...
    50 години социализъм най-накрая дадоха резултати.
    Там където не вярваха на комунистическата идея и Москва нещата са си на място и народите просперират - Полша,Чехия,Унгария...
  • 4 Капота

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антроп":

    Браво, Пич, точно го казваш, точно това е масовият българин - диво прасе, но говори много, жалва се, знае всичко освен собствената си мизерия, горд син на Бай Ганя, плюе навсякъде, псува ......
  • 5 Капота

    0 0 Отговор
    Една голяма част от тези ще отидат до Гърция само за да покарат луксозните си Мерцедеси, които са купили с парите които тате (ДС) е откраднал от държавата, ще идат там за да паркират точно пред заведението, ще пият, ядат и ще пушат по една-две кутии цигари като затворници, за външният им вид няма да говоря
  • 6 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор
    Хората просто вече имат пари за харчене !
  • 7 Evrofond

    0 0 Отговор
    ХОДЯТ, КАТО СА КРАЛИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ НЕ ПОЛОВИН А ДВА И ПОЛОВИНА ЩЕ ПОХАРЧАТ