Last news in Fakti

26 Септември, 2016 15:21 1 707 0

Големи съкращения в големите компании

  • служители-
  • съкращения-
  • goldman sachs-
  • air berlin

Goldman Sachs планира да съкрати близо 300 сътрудници (около 30% от наличния си състав в Азия) с изключения на служителите си в Япония. Германският превозвач Air Berlin ще се раздели с 1000 свои служители.

Причината, поради която Goldman Sachs възнамерява да намали състава си в Азия е „забавената активност” в региона. Най-много служители ще бъдат съкратени от офисите в Хонконг, Сингапур и Китай. От компанията още през юни прибягнаха до съкращаване на разходите с цел икономия 700 млн. USD.

Освен големият брой служители, които ще съкрати Air Berlin, авиокомпанията възнамерява да се откаже и от експлоатацията на няколко самолета. Вторият по големина германски авиопревозвач ще прехвърли 40 от машините си на Urowings, която е дъщерна компания на Lufthansa. Така за Air Berlin остават 70 самолета. Причината за това да съкрати 1000 души от общо 8600 служители, които работят за нея, е загубата от 1 млрд. EUR за 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА