29 Септември, 2016 15:52 1 083 1

850 лв. данък за такситата в София

  • такси-
  • данък-
  • софия

От столичното кметство очакват, че при близо 6000 регистрирани таксита в местната хазна да влязат постъпления от 5,5 млн. лв

850 лв. данък за такситата в София - 1

Данъкът за таксита в София ще е 850 лв. от 1 януари. Това реши на своя сесия Общинският съвет.

През април беше приет нов данък върху таксиметровия превоз на пътници, а общините трябва да определят какъв да е размерът му. Според закона данъкът може да бъде между 300 и 1000 лева и влиза в сила от 1 януари 2017 година.

От столичното кметство очакват, че при близо 6000 регистрирани таксита в местната хазна да влязат постъпления от 5,5 млн. лв.

Председателят на групата на БСП в СОС Калоян Паргов предложи данъкът да се плаща разсрочено и ако се внесе авансово в началото на годината, да има 5% отстъпка, което обаче не беше прието при гласуването.

Този данък замества корпоративния и данък "общ доход" за тези шофьори на таксита, които са регистрирани като еднолични търговци. В Пловдив данъкът ще е 700 лв., а в Шумен - 400 лв. Във Варна данък се обмисля да е 850 лв.

От ГЕРБ обявиха, че данъкът се дължи на автомобил и той ще е близо 2,40 лв. на ден. В повечето случаи един автомобил се ползва от двама водачи, което значи под 1,20 на ден, отбелязаха от мнозинството при обсъждането на налога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Такааа бюжета на софето е над милиард и въпреки това си остава този град отвратителен с тези 5 млн нищо няма да се промени а просто бакшишите ще станат по бедни