Last news in Fakti

5 Октомври, 2016 08:45, обновена 5 Октомври, 2016 10:17 6 184 37

Океан от нефт в Аляска

  • нефт-
  • залежи-
  • аляска

Открити са огромни залежи

Големи запаси от петрол са били открити в Аляска, съобщи в. „Уолстрийт джърнъл“.

Откритието е на малко известната фирма Caelus Energy. Според данните от новото находище могат да се добиват по 200 000 барела на ден.

Залежите се намират на 480 км. от Северния полярен кръг. Геолозите смятат, че предварителните оценки на запасите от нефт възлизат на около 1,8 – 2,4 млрд. барела петрол.

Caelus Energy, която се финансира от фонда Apollo Global Management, планира да изгради петролопровод с дължина от 200 км. и на стойност от $ 800 млн. „Няма да ни бъде леко, но ние сме имали подобни проекти“, заяви генералният директор на компанията Джеймс Маселман.

Губернаторът на Аляска Бил Уокър заяви, че откриването на залежите показва колко е важно по-нататъшното изследване на региона.

През месец май 2016 г. стана известно, че големите петролни компании като Royal Dutch Shell, ConocoPhillips и Statoil са се отказали от дадените от правителството на САЩ лицензии за проучване и търсене на нефт и газ. Тези компании върнаха почти 80% от правата, които бяха спечели на проведения през 2008 аукцион за $2,5 млрд. Това беше удар за федералните власти в Аляска, които получават приходи основно от добива на нефт в региона.

По темата работи и Венци Михайлов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 2 Отговор
    Това е поредния план на тъпите кравари да заграбват природните богатства на другите държави в случая Русия ! Изтощена Русия сред разгромната загуба на кримската война 1867 година продава Аляска на тъпите кравари за 70 милиона $ а те експлоатират безжалостно руската територия ! Само от тоя петрол колко пари ще изкарат? А за Русия нито една добра дума !

    Коментиран от #2

  • 2 хой бай

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    А това че, цената на петрола на световните пазари ще падне, а от там ние ще спечелим, не те топли.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "хой бай":

    Ще падне цената на петрола но от това Русия пак ще загуби несправедливо и то заради тъпите кравари!

    Коментиран от #11

  • 4 Спок

    1 1 Отговор
    Моментът в който прекалиш с руслямската антизападна пропаганда в комбинация с дългогодишна комунистическа промивка на ценностите води до диагнозата русофилия.
  • 5 начо

    1 0 Отговор
    хак им е на тъпите русняци
  • 6 дедо стефчо

    0 0 Отговор
    Дедо Иван като купи България, ще използва закона за реституцията и така ще си върне Аляска....:)
  • 7 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "хой бай":

    Направо не знам що дириш още тука , а не си в любимата си Русия , всички знаят ,че приемат всички , даже такива като теб
  • 8 Бай хой

    0 1 Отговор
    Уау колко е активен адаша ми. Ама само козячетата се хванаха на въдицата му. И не бързайте да оплаквате не роден Петко. То не бяха шистови горива, не бяха Черноморски находища и т.н. и т.н. Както казват умните хора ще поживеем ще видим.

    Много ще е хубаво да падне цената на петрола но това няма как да стане с добив в Аляска. Там производството му ще е твърде скъпо. И дано не ни се налага да купуваме от там.
    Например сащ произвеждат под 4 милиарда годишно и в момента са най големият производител. НО потреблението им е двойно по голямо и и внасят повече от половината. Тъй като гледам този ОКЕАН от ПЕТРОЛ ще им стигне за по малко от година.
  • 9 000

    1 0 Отговор
    Основните направления по които работи платената фабрика за руски тролове в България са същите, от които се издържа и самата им държава - енргиен монопол над България, недопускане и отхвърляне на алтернативни доставчици, военно технически монопол и недопускане на откъсване от зависимостите.

    Коментиран от #10

  • 10 аман от тъпи тролове

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "000":

    Американската фабрика да не би да има други цели? И ако мислиш че са други, кажи ги и бясни как могат да бъдат постигнати, а не само голи приказки за втечнен газ с кораби или шистов газ. Цяла Европа си купува руски газ от дестилетия и до преди 2-3 години нямаше проблем с това. Нали такива като теб ревяха срещу Южен поток именно щото било против правилата на ЕС и трбявало да се защитаваме като единен пазар. Я питай твойте любимци що не ни защитават и при нас е по-скъпа газта?

    Много елементарни приказки дрънкате, ей тролове ограничени!
  • 11 хой бай

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Май не разбираш, че руснаците цял ден пият водка и се издържат от продажбата на петрола си, и това при всичката територия която имат. Като са загубили кримската война, нали спечелиха следващата, и си увеличиха територията за сметка на Османската империя която какво?!? беше превзела БГ, даже въобще не са искали да има държава БГ братушките. Ама нали комунистите ни промиваха мозъците 45 години, дошли на власт с руската армия. И който се чувстваше човек и се опълчваше, беше тикан в Белене или "народния съд" му теглеше куршума. Русия чрез Румънците, Българите, Гърците, Сърбите отмъсти на Турция за Кримската война и си увеличи си териториите.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 000

    1 0 Отговор
    Изхождайки от: 1.Ялтенската конференция и доктрината за сферите на влияние, в които България попада под доминацията на Кремъл 1945 г.; 2. Последвалото 45 годишно идеологическо препрограмиране на бългрската нация в съветска.; 3. Тоталната енергийна зависимост в която България умишлено е държана от СССР, 4. Ултиматимът на Гладомор Поткин за премахване на базите на НАТО от България, правя следната констатация: ти си елементарен руски трол, имащ за цел поддържането на зависимостта на България от Русия.
  • 13 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "хой бай":

    Ще делим?

    Виж колко време ти трябваше да загрееш- руски реотан!
  • 14 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "хой бай":

    Деске ма, честита ти нова рокля. Ама дет се вика вълк скина си мени а ти продължаваш с простотиите от рода на нпо лозунгите. Засра имена като стоян и деса и продължаваш да твориш. Разбрахме какво е сторено през ония 45 години и не знам защо ви е кеф да потъваме дори и под онова ниво. Ами ако през тия 45 години не се бе построило нищо и нацията не бе се разраснала до почти десет милиона сега какво щеше да остане. Какво Белене ви гони. Нима сега няма затвори? И колко щеше да е добре сега ако престъпността бе на нивото от тогава? Ами и ако раждаемостта бе такава? Ами и ако всички предприятия работеха и не бяха разрушени? Ами ако Българите не бяха избягали от демокрацията? Ами ако не бяхме окупирани от чужди войски? Ами ако управляващите можеха да вземат самостоятелни решения? Ами ако не ни задължаваха да настаним милиони джахидисти? Нещо май и на вас не ви е никак добре но като не знаете как да си изкарате прехраната с честен труд се надявате да получите субсидии от чужди фондации за предателдствата.

    Коментиран от #15, #19

  • 15 НЕразбирач

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    "Бай хой", не се хаби да им обясняваш на ХАМериканските фенчета!

    Те трудно ще вдянат, че всичко, повтарям ВСИЧКО лошо, идва от САЩ!
    И руснаците, и други държави имат кусури, но нищо не може да се сравни с онези ненаситни "световни господари"!
  • 16 ИРАКЛИ

    0 0 Отговор
    Да живее РУСИЯ!.......те са нашите братя славяни!.....те ни отърваха от рязания................а ТИ -ганьо,че си ПРЕДАТЕЛ,вече цял свят го знае!

    Коментиран от #17

  • 17 васил левски

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ИРАКЛИ":

    "който ни освободи той ще ни пороби"

    Коментиран от #18

  • 18 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "васил левски":

    Не петни името на революционерите с цитати от "Бъзик лийкс" неграмотнико.

    Сега на освободители се правят хамериканците и то именно с тази цел.

    Долно и гнусно е козяци да се подписват с имената на апостола и на други Български революционери и класици. Господ ще ги накаже заради наглостта им.
  • 19 hoj bai

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    Те другите бели държави и те строяха и какво ??? построиха с пъти в повече и ЗАЩО?? Защото са свободни и работеха за себе си, а не за върхушката. Много години ще минат преди България да се възстанови до положението където си беше преди войните. Но ще я бъде. Русия ще трябва да си оправи икономиката, а не да чака на петрола, и Путин го каза това.

    Коментиран от #20

  • 20 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "hoj bai":

    Деска по нпо лозунгите ще я познаете.

    Я кажи коя е тази бяла старана която е строила за себе си а не за върхушката каквото и да значи това. Прочети какво си написало и прецени колко си объркано. Така си се оплело като пате в кълчища че вече не различаваш кое е бяло и кое черно. Пепел ти на езика и дано България никога не се срине до довоенното положение. Или си необразовано или си гладно като тахтаба та молиш за парса от чужди враждебни фондации.

    Коментиран от #24

  • 21 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    гледаи,гледа,колко пумия са изляли путинисчетата за радостната новина че нефта ще е на ниски цени в близко бъдеще :)!а и пак съм намерен без да съм бил тук!радвам се за половия ,следи всяко нормално мнение и веднага го обявява за мое!

    Коментиран от #22

  • 22 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Еее, извини го, човека - не са много заблудените като теб и е лесно да те сбърка с някой друг!

    Иначе викаш, на путинисчетата им е изгодно ниската цена на петрола, така ли?
  • 23 Киро

    0 0 Отговор
    Съскат, съскат от яд чуждопоклонните елементи, дето за шепа копейки са продали и майките си!

    Чудесно, значи всичко е наред!

    А дефолта наближава (ако знаят какво е това)!
  • 24 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Не трябва да ходиш кой знае къде! Можеш да отскочиш до Гърция ! Близичко е и 44 година е била два пъти по малка икономика от България /приблизително/

    Ако не можеш да го направиш /по финансови причини / иди в Люлин или в които и да е квартал на София и се опитай от пръв път да познаеш кое строителство е от 44 до 90г. и кое след това !

    Коментиран от #25

  • 25 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Сaмо че не става въпрос само за това - например в Гърция до 89-та е имало само една нишково ерозийна машина. т.е. никаква промишленост. А само в Пловдив са били 6 и преди да почнеш да плюеш че са били руски и не са ставали за нищо - били са швейцарски на Agie. А за това че нищо не се запазва и разива след падането на комунизма, нямат вина само новите демократи - бивши комунисти.

    Коментиран от #26

  • 26 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "кроко":

    Я стига глупости ! България 44 година е два пъти по голяма икономика от Гърция -факт!!!

    Гърция 90 година е Три пъти по- голяма икономика от България факт не оспорим !


    Познай от пръв път в коя държава са вилняли руснаците???

    Коментиран от #29

  • 27 Бай хой

    0 0 Отговор
    Ти по добре виж какво остана от България след като се развилняха хамериканците тук. До 1989 година бяхме повече, с по доро образование, здравеопазване, икономика индустрия, с много по силна по добре въоражена армия. Единствено туризма им бе по добре но за това не е виновен хан Аспарух.

    Коментиран от #28, #30

  • 28 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хой":

    Ходи в Люлин!
  • 29 Морският

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Пич 90-та година ,когато за пръв път посетих Гърция ,гъркът мой роднина с гордост ми показваше новият "завод" за бръснарски ножчета на" БИК".
  • 30 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хой":

    и като спряха да стрелят българските граничари 500 хиляди българи избягаха в гърция да мият кенефи и да берат маслини!що така направиха бе полов след цялата ти тирада за образованието и т.н.?що 85 да речем 200 хил гърци не избягаха в българия?малко щеше да ги шокира режима на тока ,но иначе цветя и рози заедно с баи тошо на трибуната щяха да ги направят особено щасливи :)!та я отговорете със златния и умен крокодил на въпроса?

    Коментиран от #31, #32

  • 31 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Обяснавал съм ти защо стана така българи да ходят да работят в Гърция, ама ти понеже си ограничена, глава не си го разбрал! За теб все комунизма е виновен - има вина, но не само комунизма.

    Коментиран от #34

  • 32 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Пропускаш деске най важното. Освен че граничарите спряха да стрелят, спря и безплатното образование, здравеопазване, разрушиха се всички фабрика и заводи и западните окупатори не оставиха никакъв шанс на Българите да се развиват в собствената си Родина. Никой не е напуснал България от хубаво. Избягаха Българите от вашата демокрация и с кървави сълзи се разделиха с децата си само и само да ги спасят от демократи като вас. Това е истината и съвсем смешно и жалко изглеждате като плюете лошият комунизъм а вие сте в пъти по отвратителни от него.

    Коментиран от #33

  • 33 ЦШЗ

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Бай хой":

    те почнаха да бягат още през соца бе полов.що ?що ни един грък не се опита да бяга в българия въпреки че не би било проблем да доиде за разлика от хилядите дето рискуваха живота си да бягат от хубавата българия.мнозина загубиха живота си.та кажи що бягаха от българия към гърция и през соца и при първите години след панднето на режима ,а именно 90-94 година,а не обратно?

    Коментиран от #35

  • 34 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "кроко":

    я ми го обясни пак.не си ме разсмивал от бая време.
  • 35 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "ЦШЗ":

    В България си е имало и още има гърци. След комунизма много гърци комунисти идват в България, щото ги гонят в родината им. И сред тях има както такива с български корени, така и чисти гърци. Гонения е имало на всякъде, к'вото са правели едните, това са правели и другите. И пропагандата е същата работа - говори с някой западняк на възраст около 50 и повече да го чуеш какви щуротии може да ти наприказва. А тия работи за ходенето из чужбина не знам какви са - баща ми е ходил на нармална екскурзия с кораб из средиземноморието, вкл. Италия и Испания.

    Коментиран от #36

  • 36 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "кроко":

    гърците в българия са от 1949 година когато разселват елас по целия комунистически свят,тва не са икономически имигранти ,а политически притиснати до границата с югославия от гръцката армия.аз говорех за съвсем друг тип имигранти и в съвсем друго време,а именно във времето на развития социализам когато половия обясняваше колко тук било цветя и рози,тва в средата на 80 те няма данни за нито един избягал към българия грък,макар тук да учиха маса такива по онова време и да знаеха много добре кво е положението,а от българия имаше много опити за бягане към гърция макар ,че бе с риск за живота .граничарите основно пазиха границата да не бягат българите навън и бяха стимулирани да убиват.ако те заловеха като бягаш имаха 2 седмици отпуск ако те убиеха поне 3 месеца ,а бе възможно и предсрочно уволнение,както и следказармени екстри.в началото на 90 те говоря за 90-95 от българия през браздата избяга маса народ става въпрос за хиляди хора особено от пограничните региони.та питам що толкова българи побягнаха от хубавата ни тогава страна с ткзс та ,заводи здравеопазване и армия,а нито един не се излъга да доиде ?

    Коментиран от #37

  • 37 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "стоян георгиев":

    Веднага ти отговарям: политически имигранти като Гърците ;)