7 Октомври, 2016 11:55 1 383 0

7 милиона туристи посещават страната ни

  • борисов-
  • 7 милиона-
  • туристи-
  • посещават-
  • страната

България е икономически стабилна, спазва стриктна фискална и финансова дисциплина и това я прави привлекателна дестинация за инвестиции, заяви Борисов

7 милиона туристи посещават страната ни - 1

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Саудитска Арабия, който е в страната ни начело на делегация, проучваща потенциалните възможности за инвестиции у нас.

В разговора принц Султан Ал-Сауд посочи, че в последните години Саудитска Арабия извежда туризма като приоритетен икономически сектор с големи възможности за развитие и създаване на партньорства с други държави. Той оцени високо природните дадености и културно-историческото наследство на България и го определи като отлична основа за сътрудничество и реализиране на съвместни проекти.

Страната ни е доказана туристическа дестинация. Показателно е, че броят на посещенията на чуждестранни туристи у нас се е увеличил през последните 10 години с близо 40% и надхвърля 7 милиона туристи, което е почти колкото населението на България, посочи Борисов. Той изтъкна, че България е добре настроена към нови възможности за развитие на туризма и към инвеститори, за да реализира в максимална степен големия си потенциал в този стратегически отрасъл. По думите му, макар все още масовият морски и зимен туризъм да заемат основен дял в отрасъла, огромен потенциал имат различните видове специализиран туризъм, като СПА, културен, исторически. Силно конкурентно предимство е възможността те да се комбинират помежду си.

Министър-председателят изтъкна освен това, че страната ни има стратегическо разположение, добри макроикономически показатели, ниски данъци и квалифицирани кадри. „България е икономически стабилна, спазва стриктна фискална и финансова дисциплина и това я прави привлекателна дестинация за инвестиции“, изтъкна Борисов. Премиерът изрази очакването си подписаният преди дни Меморандум за разбирателство и сътрудничество в сферата на туризма между България и Саудитска Арабия да бъде добра основа за стимулиране на двустранните контакти между бизнеса и правителствата.

7 милиона туристи посещават страната ни


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА