10 Октомври, 2016 14:19 1 785 14

Русия подкрепя ОПЕК

  • опек-
  • русия-
  • петрол-
  • подкрепа-
  • конгрес-
  • енергетика-
  • истанбул

Решението на ОПЕК е за замразяване добива на петрол

Русия подкрепя ОПЕК - 1
Снимка: Wikipedia

Русия се присъединява към решението на ОПЕК за замразяване и намаляване добива на петрол. Това решение щяло да се обяви на Световния енергиен конгрес в Истанбул, пише ТАСС, като се позовава на източник от руската делегация. 

„Русия има намерение да обяви подкрепа на решението на ОПЕК за замразяване и възможно намаляване на добива на петрол, а така също и да се присъедини към него“, е заявил източникът на ТАСС.

Страните от ОПЕК проведоха неформална среща на 28 септември в Алжир и въпреки скептицизма на част от участниците бе договорено замразяване на на нивата на производство.

Очаква се решението да бъде формализирано през месец ноември тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    ОПЕК в момента произвежда не повече от една трета от петрола , а другите начело с Иран само това чакат , само като видят , че им взимат клиентите и ще забравят и за ограничения и за споразумения , а първите дето ще се опитат да ментят са руснаците
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Иран имаше имбарго,сега естествено че искат с пълно участие да си пласират петрола,Русия има страх от това защото цената ще падне и те знаат какви добиви притежава Иран.

    Коментиран от #3, #12

  • 3 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Щом ти казваш, анализирайки от гледна точка на специалист-ми ще се съгласим к*во да правим! Само едно незначително мнение на един тъп арабски шейх да добавя, нищо, че е противоположно на твоето:
    "През октомври или в края на годината петролът ще удари $60 за барел“, прогнозира Халед бен Абдел ал Фалех. Той не пропусна да отбележи, че родината му разчита на съзидателната роля на Русия при нормализиране на цените на черното злато."
    Но ти нали разбираш повече...
  • 4 Диди

    0 0 Отговор
    Аз не разбирам,ти си специалиста.

    Коментиран от #6

  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор
    Едно намаляване на износа на нефт СПЕЦИАЛНО ЗА РУСИЯ В ТОЯ МОМЕНТ ,означава рублата да се изравни с копейката.А иначе "дума дупка не прави" и още дрегия месец Путин може да захвърли всякакви договорки с ОПЕК с аргумента че "другите не ги спазват".Така,както направи наскоро в Сирия относно договорено спиране на бобмбардировките и обвини затова САЩ и Европа!

    Коментиран от #9

  • 6 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Не, ти ръсиш мозък. Аз ти предоставям експертно мнение на арабин, темата е от този сайт. Пък ти си сравни онова, което си изръсила и какво е казал арабския шейх. Аз разбира се вярвам на казаното от теб :):):)
  • 7 Диди

    0 0 Отговор
    Русия е купувала петрол от Иран по времето когато Иран имаше наложено ембарго и е доставяла газта на юкитай и Индия.заменяла е заплащането със стоки от Русия за Иран.Сега Иран иска да пласира петрола си колкото се може повече на пазара.Преди месеци страните производителки искаха за известно време да намалят добива на петрол,с цел да може да се стигне ниво за добра цена на петрола.Иран не беше съгласен,излезе с аргумента че сега нямат ембарго и искат повече добив за да ускорят развитието си.

    Коментиран от #8, #13

  • 8 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Е да де, аз нали съм написал, че вярвам на теб а не на някакъв си арабски шейх!
  • 9 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Алоууу, пслугинчето от краварника. Ами вече две години ни ги обещаваш тия благинки. Ама нещо май не се получава. Газпром още не се разпродава а напротив разраства се.

    А от другата страна на гьола нещо работите никак не изглеждат добре. Разпродават се огромни фирми свързани и с отбраната на краварника. Що така бе ?
  • 10 Киро

    0 0 Отговор
    Арабския шейх е саудит, а тоест враг на Иран!

    Ако мислиш, че Иран ще се съобразява с Саудитска Арабия - много си се объркАл!

    Освен това, при 60 долара за барел ще се съживят американските шистови производители.

    Тъй, че ЗАБРАВЕТЕ драги ми! Рашка си отива към якото обедняване, а после и фалит, след като Путю се прави на голям и харчи по армията 30% от БВП-то!

    Коментиран от #11

  • 11 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Кире, ти май без да искаш призна че краварските шистови истерии доведоха на поумиране на отрасъла. Я а повтаряш пак че рашка щяла да фалира. И дори и да се посъживят малко на краварите им се налага да купуват повече от колкото биха могли да произведат. Това значи че кризата от 2008 година се завръща. Помниш ли как тогава сащ фалираха и не можеха да платят заплати на администрацията. Ние помним. А пък рашка е износител и при вдигане, ох бабачкооо печалбите скачат и кирчо ша чака да фалират.

    А крава бойс преди по малко от месец продаде монсанто мухаха. ко ша правят? Ами те освен войни и убийства друго не могат.
  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Няма ли как да се наложи Имбарго върху правото да пишеш коментари?!

    Мислиш ли че Иранците са толкова тъпи (като някои индивиди подвизаващи се наоколо), та да не могат да се усетят че ако всички свият за момент добива на петрол, после всички ще печелят пповече?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Киро

    0 0 Отговор
    ХАХА, гладни ушанки висока цена сънуват!

    Събувайте, сънувайте, а като се събудите - деньги нет!

    ХА ХАААААА