10 Октомври, 2016 19:46 6 673 18

Веселин Марешки: Битката с картелите тепърва започва

  • горива-
  • картел-
  • бензин

Държавата трябва да си върши работата, не такива като мен да й я свършват, каза независимият кандидат за президент

Веселин Марешки: Битката с картелите тепърва започва - 1

Днес всички българи записахме една огромна победа над картела. Борба, която водихме месеци наред, завърши с решение на КЗК, което описва, това, което ние от VM Petroleum Ви доказвахме с месеци с реалната си работа. На практика, с действията си ние, и всички вие, които зареждахте при нас, принудихме държавните органи да си свършат работата. Нещо, което, незнайно защо, години наред те пренебрегваха.  Това казва в съобщение до медиите Веселин Марешки.

С доказването на картела в горивата беше доказан и другият факт - че институциите си затварят често очите в полза на картелите, и предпочитат да не си свършат работата. А тяхната работа е да защитават интереса на народа. Вместо това, статуквото е пуснало пипала навсякъде, легализирайки грабежа си над хората.

Днес много хора, начело с премиера Борисов, си приписаха заслугите за разкрития картел, а сервилни медии услужливо пропуснаха факта, че ЕДИНСТВЕНАТА жалба, заради която се сезира КЗК е подадена от мен и екипа ми. Не беше отбелязан и фактът, че VM Petroleum продава горивата си към момента с разлики от 15 до 100% от останалите вериги, печели и се разраства. Значи може!

Само за петте години мандат на Росен Плевнелиев всяко българско семейство е било ощетено с по около 6000 лв, и то, защото държавата не си е вършила работата и си е затваряла очите пред картела. А в близо годината, в която работим, сме оставили в домакинствата и малкия бизнес между 1,5 и 2 милиарда лева, като не сме позволили те да бъдат откраднати от картела. 

Грабежът от народа се извършва всеки ден под различни форми и във всички отрасли. Битката с картелите тепърва започва. Главната битка - моята и Вашата, е да накараме държавата да си върши работата. Не е нужно такива като мен - малко луди, прекалено смели и готови да дадат нещо за хората, да го правят. Ние свършихме работата в сферата на горивата и лекарствата, но има още - храни, ток, парно, банки и какво ли още не.

Щастлив съм обаче, че аз и екипът ми направихме нещо за хората, и продължаваме да го правим всеки ден. Доказваме се с дела, не с празни обещания.

Това е нашият слоган в президентската кампанията, това трябва да е мотивът на всички останали кандидати. Макар да не сещам един, чиято биография да сочи нещо, свършено в полза на народа. За сметка на това, всички те са били част от статуквото и са се облагоденствали по една или друга причина.

Ние няма да спрем да се борим срещу несправедливостите, корупцията, контрабандата, картелите. И е време всички патриоти, почтени хора и професионалисти да се обединим и заедно да лишим представителите на статуквото от възможността да ни грабят и мародерстват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз съм

    0 0 Отговор
    Единственият стойностен кандидат за президент.

    Коментиран от #8

  • 2 ТАКА

    0 0 Отговор
    Това е истината , така е . Дано хората проумеят !!!!
  • 3 темерут

    0 0 Отговор
    Ама няма да го проумеят. Бг избирателите са мазохисти и обичат да ги крадат.
  • 4 svetlio

    0 0 Отговор
    А къде бяха държавните институции, когато закона казваше един фармацевт една аптека а Марешки имаше 150.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 bul

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "svetlio":

    Явно е трябвало да има 300 аптеки. Едва ли има българин, който да не иска Марешки да има 300 бензиностанции, във всички градове хората очакват да разкрие бензиностанция.
  • 6 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "svetlio":

    Не само Марешки имаше вериги аптеки, а и много други. Регистрира се фирма на магистър-фармацефт и аптеката официално е на негово име, но я снабдява евтино фирмата -майка и с граждански договор делят печалбата. Законно е. То ако не беше , до сега щяха да са го разпердушинили Марешки. Нека да има богати българи. Аз се радвам, когато има богати българи.
    Прав е, че в областта на лекарствата и горивата доказа грабеж 20%. Интересно, ако направи банка, какво ли ще се окаже, че са награбили банките от нещастния ни народ.
  • 7 вЕрвам ти бе

    0 0 Отговор
    Всичко е абсолютен фарс и театър, много наивни хора има или са по скоро платени драскачи?
    Една мутра не ви ли стига, че искате втора?
    Много прости хора има в България, за това ще сме мнооого зле!
    За 50 стинки се продадохте, сиромаси. :)
    За тва олигарсите ви държат гладни, за да ви купуват евтино!

    Коментиран от #18

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    0 0 Отговор
    До вервам ти,ти явно си от богатите или просто си от някое диво село по Софето дето морето сте го виждали на сън.Щото ние по морето ние добре с ефтини горива.Ама пуста завист.
  • 10 Мартин Минев

    0 0 Отговор
    Заслугата за доклада на КЗК е на В. Марешки. Искам Марешки да бъде избран за президент, но сигурно ще се изстребят с картела.
  • 11 Carfen

    0 0 Отговор
    Пожелавам във всеки град ВМ бензиностанция, а във всеки квартал аптека Марешки. Нека ни е зле тогава.
  • 12 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    този е пълен ненормалник,гледах го по телевизията онзи ден.толкова тъп човек дори тук е трудно да се срещне изключая баико .чудя се как е успял да направи толкова сериозен бизнес?едни шаблони едни щуротии нахвърля ги като нацепени дърва :).

    Коментиран от #17

  • 13 Стоил

    0 0 Отговор
    Ако хвалебствените коментари тук са писани от реални хора, то тези хора напълно заслужават да имат Марешки за президент. Щом един бандит и крадец на ддс е вашият месия, тежко и горко на майка България!

    Коментиран от #14, #16

  • 14 66666666666

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Стоил":

    Бас ловя, че 12 и 13 са фармацевти, за които Марешки е "трън" в бизнеса и вече почти 25 години не позволява да продават илачите си с максимална надценка, ха, ха....!
  • 15 Гост

    0 0 Отговор
    .???
  • 16 Martin

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Стоил":

    Ехее, и бандит и крадец, много е лесно да се подхвърлят безпочвени обвинения от анонимници из форумите. Дай малко доказателства, кавалче нищожно. Ти много ли си хубав, я се погледни в огледалото.
  • 17 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    С какви очи го казваш това? Да не си Бил Гейтс или основателя на Тесла случайно? Ако да, не всички могат да са умни, интелигентни, ерудирани, богати и преуспели като теб. Ако не, ти т...к ли си правиш с нас, бе? Какво си постигнал ти в хейтърски живот, че с лека ръка съдиш хората по безобразен начин.
  • 18 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "вЕрвам ти бе":

    Отивай да си гласуваш за майката на нацията, тя ще те накърми и ще ти смени памперсите като се подмокриш. драскач.