11 Октомври, 2016 16:36 1 707 1

Без сливане на празници

  • работници-
  • сливане-
  • празници
Без сливане на празници - 1

Слагат край сливането на почивни дни по празниците и отработването в събота с промени в Кодекса на труда. Това става по искане на бизнеса, който смята, че сливането на четири почивни дни по празници влияе негативно на производството и работните процеси в предприятията. Министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова обясни пред журналисти подробностите.

Сливане на почивните дни и тяхното отработване вече няма да има. Това предлагат от министерството на труда и социалната политика.

Ако празниците се падат в събота или неделя, ще се почива в понеделник, следващ съботата и неделята. Но дългите уикенди отиват в историята, както и отработването в събота, обясни социалният министър Зорница Русинова.

Така искаше и бизнесът. Работодателските организации пресметнаха преди време, че страната ни ще загуби между 300 и 400 милиона лева през 2016 година, вследствие на дългите празници. Така оттук нататък, ако празникът се пада през седмицата във вторник или четвъртък например, ще се почива само един ден, а който желае по-дълъг уикенд, ще трябва да си пусне отпуск.

Така и Министерският съвет няма ежегодно да решава за сливането на почивни дни по празниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Невена Каварова

    0 1 Отговор
    Браво! Най-после да се случи това ,което отдавна трябваше.Край на безумните почивки и отработвания.Който иска да слева почивни дни има платен и неплатен отпуск. Край на дългите почивки,с което спират и "работните "дни в които се коментира къде ще ходим,после къде сме били и какво сме правили а в деня за отработването да се пие кафе,пуши и към два часа да се изнижем от работните места.