18 Октомври, 2016 18:16 2 244 4

„Теленор“: Решението на КЗК е разочароващо

  • теленор-
  • кзк
„Теленор“: Решението на КЗК е разочароващо - 1

"Теленор" намира Решение No 851-14.10.2016 на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за разочароващо. Това гласи официалната позиция на мобилния оператор по наложената му от КЗК глоба в размер на над 5 млн. лв.

"Компанията категорично не е съгласна със заключенията на Комисията и със санкцията, наложена на компанията. Следва да се отбележи, че Комисията констатира в решението си, че е изследвала цялата рекламна кампания на "Теленор" във връзка със 4G мрежата на компанията и я намира за напълно съответстваща на закона.

В момента "Теленор" разглежда подробно решението на КЗК и ще коментира допълнително след като приключи с този преглед.

"Теленор" стриктно спазва действащото законодателство и регулации и поощряването на лоялната и конкурентна бизнес среда", се казва още в позицията.

Санкцията се налага, тъй като според КЗК „Теленор“ в продължение на около 10 месеца – от 26 ноември, 2015 година досега, е заблуждавала потребителите относно скоростта на 4G LTE мрежата си. Решението за санкцията стана факт след жалба на „Макс Телеком“, като нарушението е по чл. 31 от Закона за защита на конкуренцията – т.е. забрана да се заблуждават потребителите относно предлагани стоки и услуги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герберасите на власта

    0 0 Отговор
    И вие сте разочароващи но ви търпим.
  • 2 Павел

    0 0 Отговор
    Това е едно от малкото очаррователни неща в тая държава... И това е малко, за стореното от служители на "теленор" с годините. Ако Тервел бе на власт, направо щеше да ги обеси от шефа им до офисс служителите надолу...
  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    Скапаната групировка не харесва нещата да вървят по друго яче.
    Създали са държава в държавата, работят по собствени правила и закони и буквално правят каквото си поискат.
  • 4 Тодоров

    0 0 Отговор
    С ГЛОБУЛ прекратих (по-точно ТЕ) Договора през февруари 2012 г. По обективни причини забавих плащането на последната сметка и те ми деактивираха SIM-картата. Платих сумата и помолих за активиране на същата карта, но ми отказаха и поискаха нов двегодишен договор с нова карта. Сега, след близо 5 години, си търсят някакви неустойки за месеците, които били оставали до края на ОНЗИ ДОГОВОР, неустойки за непредоставени услуги, но записани с прословутия "ситен" шрифт за пропуснати ползи. СЪВЪРШЕНИ ГРЪЦКИ КРАДЦИ - без да работят, да получават пари. Ако тия от ТЕЛЕНОР са същите б......и като предишните гръцки собственици, спасявайте се от тях и бягайте при другите мобилни оператори.