Last news in Fakti

20 Октомври, 2016 23:30 1 212 2

Отпускат се средства за обучението на Марсело Илиев в Кеймбридж

  • пари-
  • обучение-
  • левове-
  • марсело илиев-
  • кеймбридж
Отпускат се средства за обучението на Марсело Илиев в Кеймбридж - 1

Правителството одобри изплащането от бюджета на Министерството на образованието и науката на 4440 британски лири за настаняване в общежитие на Марсело Илиев, който се обучава в CATS College Cambridge.

Досега с решения на Министерския съвет от 2015 г. и 2016 г. бяха одобрени плащания в размер на 12 650 британски лири като частични вноски за общежитие на момчето от Монтана, което през 2015 г. издържа приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция.

Сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, е непосилна за неговото семейство. Затова таксата за обучение на Марсело Илиев е поета от Камарата на строителите в България, а заплащането на разходите за общежитие – от МОН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камарата на строителите

    0 0 Отговор
    Жидомасонската машина се показа... сигурно заради Хелоуин!
  • 2 Христова

    0 0 Отговор
    Този млад господин Марсело , дали е българин и дали ще си върне вложените в неговото образование британски лири? Защото моите синове , за да вземат левове -просто вземат кредит от банка и се длъжни да връщат ! НА ПРОТЕСТ !!! Отново ще дават милиони на циганите по 60Е за успех 3.50 на всеки. Предлагам всички да се заселим в циганската махала!!