23 Октомври, 2016 12:58 1 422 1

AT&T купува HBO и CNN

  • at&t-
  • hbo-
  • cnn-
  • уорнър брос

Предстои най-голямото за годината поглъщане да бъде одобрено от американските антимонополни регулатори

AT&T купува HBO и CNN - 1

Близо $85,4 млрд. ще плати американският телекомуникационен гигант AT&T, за да купи собственика на HBO и Си Ен Ен (CNN) „Уорнър брадърс“ (Warner Brothers), съобщи „Блумбърг“.

Компанията е специализирана за производство на филми и телевизионни предавания, припомня АП.

От АТ&T уточниха, че ще платят по 107,5 долара за всяка акция на Тайм Уорнър, което означава общо $85,4 млрд. Експерти предупреждават, че ако се прибавят и дълговете на купуваната компания, то цената на сделката може да скочи до $108,7 млрд.

AT&T купува HBO и CNN

Предстои най-голямото за годината поглъщане да бъде одобрено от американските антимонополни регулатори. Новата компания ще има пазарна капитализация от над $300 млрд.

Опасенията на експертите са, че сделката може съществено да промени медийната среда в САЩ като намали конкуренцията в новинарските медии и монополизира приходите и рекламните доходи.

Кандидатът на Републиканската партия за Белия дом Доналд Тръмп заяви, че ако спечели изборите, то той ще попречи на сделката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робин

    0 0 Отговор
    HBO са в голяма конкуренция с множеството канали, но парите май отиват на едно и също място
    https://www.companyinbulgaria.net/