Last news in Fakti

26 Октомври, 2016 07:06 1 791 2

Обама започва работа в Силициевата долина?

  • барак обама-
  • сащ-
  • силициева долина-
  • технологии-
  • работа-
  • президент

Вторият мандат на Обама като президент е към своя край

Обама започва работа в Силициевата долина? - 1
Снимка: БТА/ AP

След края на своя втори мандат американският президент Барак Обама ще си търси нова работа. „Вашингтон поуст“ даде отговор каква може да е тя.

„Аз съм зубър и не се извинявам за това“, сподели държавният глава по време на своя мандат. Той не крие, че е голям привърженик на технологиите, различните джаджи и разработки.

Едно от нещата, към които има най-голям афинитет, са именно науката и технологиите. След по-малко от три месеца той ще сдаде президентското кресло. По всяка вероятност той ще започне работа, тясно свързана със Силициевата долина.

Длъжностни лица от президентската администрация през последните месеци са направили около десет пътувания до Северна Калифорния, за да подготвят почвата за следващите стъпки на Обама.

„Няма да се изненадам, ако Силициевата долина се окаже една от основните зони на фокус на президента след края на мандата му“, заяви Стив Кейс, съосновател на компанията AOL.

Пътят на Барак Обама към големите технологични компании няма да е изненадващ. Държавният глава на САЩ нееднократно е заявявал интерес и подкрепа към различни космически месии, сред които и изпращането на хора на Марс.

Белият дом отказа официално да излезе с позиция какво ще прави Обама след като напусне поста, но един от най-близките съветници на президента Фил Ларсън намекна, че именно Силициевата долина ще е неговият пристан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанасов

    0 0 Отговор
    Не знам ако не е президент кой ще говори с тоя, едва ли остава човек който да го цени
  • 2 010101

    0 0 Отговор
    Защо силиконовата долина-MIT?????????Неточно позициониране.Точното място е в NASA -DARPA - LEADERSHIP 100..............