28 Октомври, 2016 02:45 7 755 1

Държавата дава по 200 лв. на безработен

  • пари-
  • безработен-
  • транспорт

Безработните, които започнат работа в друг град, ще получават пари за наем и детска градина, както и такса за интернет, но за не повече от една година. Това предвиждат окончателно приетите промени в Закона за насърчаване на заетостта, пише в. „Труд”.

Засега се предвижда сумата да е около 200 лв. на месец, като при проявения интерес социалното министерство е предвидило да бъде мобилно, коментира депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова.

Търсещите работа могат да използват услугите на дирекциите „Бюро по труда“ независимо от адреса по регистрация. Ангелова даде пример с безработно лице, което е регистрирано в бюрото по труда в Пловдив, но може да ползва услугите на бюрата по труда в цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 али

    0 0 Отговор
    в стара загора можели