2 Ноември, 2016 01:46 1 282 0

Пазарът на сензори расте до 6.4 млрд. долара през 2017 г.

  • сензори-
  • церб-
  • лаборатория

55% от ремонтите на машини се извършват след авария

55% или повече от половината ремонти на машини в световен план се извършват, след като вече е констатирана повреда и щетите са налице, анонсира Централна енергоремонтна база ЕАД (ЦЕРБ), базирайки се на данни на PCB Group. 31% от поправките се реализират след направена планирана профилактика и едва 12% са вследствие на използвани технологии за предвиждане на зараждащи се повреди.

Ниският процент на превантивните ремонти се дължи на все още слабото използване на сензорни технологии като предпазна мярка. Предотвратяването на аварии и скъпоструващи ремонти може да се осъществи чрез наблюдение, контрол и изпитване на машините с помощта на сензори. Сензорите измерват вибрации, акустика, сила, налягане, натоварване, ускорение, удар и въртящ момент. Те предават данните с помощта на безчижни технологии.

Най-широко разпространение намират в космическата, отбранителната, автомобилната и морската индустрии, както и в енергетиката и електропроизводството.

Използването на сензорни технологии ще става все по-популярно занапред. Анализатори предвиждат, че световният пазар на сензори и трансмитери ще нарасне до около 6.4 млрд. долара през 2017 г.[1] Сред основните причини е нарастващото значение на енергийната ефективност, което включва по-добро използване на наличните мощности, намаляване на разходите за поддръжка и усъвършенстван мониторинг на производствения процес.

Най-големият производител на сензори в САЩ - PCB Group, който има филиали в 60 държави по целия свят, стъпи в България чрез ЦЕРБ. Най-голямото предприятие за енергийни ремонти у нас стана ексклузивен представител за страната на продуктите на ACCUMETRICS и PCB Piezotronics, част от PCB Group.

ЦЕРБ беше избрана да доставя сензори на българското представителство на „Сенсата Технолоджис”. Американската компания, която присъства в 11 държави на 4 континента, произвежда автомобилна електроника у нас и ще използва сензорите за изпитване на вибрации и шум в своите лаборатории. България е третата по-големина локация на „Сенсата“ и е ключова за компанията в световен мащаб. У нас се произвеждат високотемпературни сензори и сензори за налягане за най-големите световни автомобилни концерни "Фолксваген", "Даймлер", "Волво", "Фиат" и "Дженерал Мотърс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА