1 Ноември, 2016 14:05 1 137 1

Плевнелиев: България има кадри за бизнес

  • росен плевнелиев-
  • кадри-
  • бизнес
Плевнелиев: България има кадри за бизнес - 1

Не отговаря на истината твърдението, че България не разполага с добре подготвени кадри. Инвеститорите, които стъпиха в България, намериха и подходящите кадри, и добра среда за развитие. Следващите, които ще дойдат след тях, ще получат същото. С тези думи държавният глава Росен Плевнелиев даде в Пловдив начало на първата годишна конференция за производствени инвестиции.

В Пловдив представители на бизнеса, правителството, местните власти и на международни финансови институции обсъждат възможностите за инвестиции в българските региони, взаимодействието между публичния и частния сектор, проблемите пред инвеститорите и позициите на България на регионалната инвестиционна карта.

Президентът Росен Плевнелиев изрази удовлетворение от предприетите от местните власти мерки за насърчаване на инвестициите в региона. По думите му инвеститорите в сектори като информационните и комуникационните технологии, аутсорсинга на бизнес процеси и автомобилния бранш се ползват от много добри условия, които ги правят по-ефективни и конкурентни спрямо техни подразделения в редица други държави. „Пловдив е двигател и естествен център на регион с над 1 милион души население. В този регион тепърва ще се случват много добри неща и окуражам инвеститорите да дойдат и да останат“, каза президентът Росен Плевнелиев пред участниците във форума.

„След един много тежък период в своето развитие днес Пловдив разполага с едни от най-добрите, най-добре уредените и подсигурени с инфраструктура индустриални зони“, посочи още Росен Плевнелиев, който призова бизнеса и местните власти да не крият проблемите си, а да работят за тяхното разрешаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    Кадри има ,заплащане достойно няма.