Last news in Fakti

8 Ноември, 2016 04:46 1 356 0

Световните пазари под знака на изборите в САЩ

  • избори-
  • сащ-
  • вот
Световните пазари под знака на изборите в САЩ - 1

Настоящата седмица (7-11 ноември) в международен план ще бъде доминирана от президентските избори в САЩ. Първите данни от изборите се очаква да се публикуват в сряда (09:00 GMT). Въпросните данни (първоначални и окончателни) по всяка вероятност ще повлияят както на финансовите пазари в САЩ, така и на тези в Европа и Азия, се казва в анализ на «Капман Холдинг».

Нека теоретично да разгледаме в най-общи линии как биха реагирали пазарите, при победа на единия или на другия кандидат. Победа на Хилари Клинтън би означавала по-голяма предвидимост както при външната, така и при вътрешната политика на САЩ. Обявените предизборни намерения на Клинтън в голяма степен вещаят продължаване на икономическата политика на Барак Обама с някои допълнения (като например повишаване на облагането на капиталовата печалба над определен праг). Което вероятно ще доведе до скок на курса на долара спрямо йената, швейцарския франк и еврото.

Намеренията на Доналд Тръмп в областта на външната политика и икономиката засега не са особено ясни, поне за широката публика. Затова при евентуална негова победа на президентските избори се предполага, че курсът на долара ще падне спрямо другите основни валути, смятат анализатори от «Капман Холдинг».

Кой ще е новият американски президент е от голямо значение и за енергийния сектор в САЩ. Според американски анализатори, изборът на Хилари Клинтън би довел до свиване на производството на петрол, тъй като нейната визия е, че трябва да се даде приоритет на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ). Доналд Тръмп пък е привърженик на традиционните източници на енергия и ако той стане президент, очакванията са производството на петрол в САЩ да се запази или повиши – което може да повлияе на цените на «черното злато».

 

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.

 

 

 

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА