13 Ноември, 2016 00:45 4 084 1

Как да бъдем по-щастливи и по-малко стресирани в офиса?

  • щастие-
  • съвети-
  • работно място-
  • стрес-
  • офис
Как да бъдем по-щастливи и по-малко стресирани в офиса? - 1
Снимка: shutterstock.com

Стресът ни убива всеки ден. По малко. Въобще не осъзнавайки какви вреди ни нанася. Щастието е един от отговорите. Може би бизнесмените трябва да култивират щастието като се измъкнат от работното си състояние и балансират всекидневния си живот. Запознайте се с няколко съвета, които да направят деня ви по-красив, такъв какъвто искате да бъде.

Дръпнете щепсела
Стартирането на свой бизнес означава, че трябва постоянно да сте свързан със своя смартфон и лаптоп, надявайки се да имате нова голяма поръчка или да чакате отговор от вашия партньор. Но този свят е толкова важен, колкото е и „реалния” свят. Оставете на страна телефона и компютъра и прекарайте време с хората, които наистина означават нещо за вас. Няма как, в края на деня идва време и за „реалния” свят. Времето е най-добрият ви добродетел. Ценете всеки един от тези моменти!

Продължете с образованието си
Много бизнесмени завършват средното си образование и хвърлят в канавката висшето си образование, за да следват своите мечти. Това не означава, че те са спрели да се учат. Образованието е дългосрочен процес и е за цял живот. Храната за мозъка е основен компонент към щастието. Никога не си почивайте, основавайки се на предишни лаври. Винаги се оглеждайте за начини, по които да давате повече от това, което очакват от вас. Предизвикайте себе си. Отворете своя светоглед!

Не преосмисляйте
Никога няма да има имате всички отговори, независимо колко здраво мислите. Никога няма да има подходящ момент. Отговорите ще дойдат, когато най-малко ги очаквате. Доверете се на инстинкта и късмета си! Ние сме сложни създания – необяснимото вътрешно чувство ще почука на рамото ви и ще каже: „Сега е моментът! Действай!”. Мистериозното вътрешно Аз ще ви помогне да разберете дали сте поели правилната посока.

Бъдете в мир с миналото си
Да бъдете бизнесмен означава извършване на много грешки. Независимо какво правите не позволявайте на миналото да разруши настоящето. Идващият момент е ключовият. Ще имате тежки дни и сигурно повече моменти на неуспех. Но всичко се основава на това да се върнете на крака, да изтупате прахта от себе си, и да започнете реалната работа по вашия бизнес. Имате ли друга възможност?

Прощавайте
Точно както вие прощавате на себе си грешките в миналото си, трябва да прощавате и тези на хората около вас. Забравете за отмъщението и злопаметността. Това е отрицателна енергия, която се генерира и се прехвърля като огледален образ върху вас. Всички се сблъскваме с хора в живота ни, които ни тестват, използват, нараняват или разочароват, но отмъщението със сигурност няма да помогне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 eweca

    0 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Всички се сблъскваме с хора в живота ни, които ни тестват, използват, нараняват или разочароват"
    Проблемът е - не да отмъщаваме , прощаваме и то сорта. Проблемът е, че съществуват хора, на които не им пука, когато ги полюват, тестват и т.н. и такива, които са по-чувствителни. Тези по-чувствителните е прието да се наричат 'слаби хора'. Въпросът е, ако всички станат дебелокожи - дали светът няма да е прекалено скучен, ако изчезнем ние по-чувствителните. Предполагам, че ще се получи някакъв свят от роботчета, за които тази статия няма да има никакаво значение, тъй като емоционалността при роботите ще бъде 0. А хората уж сме смес от разум и емоции.