14 Ноември, 2016 18:24 1 993 0

Китай ще накаже Apple, ако Тръмп предизвика търговска война

  • икономика-
  • китай-
  • сащ

Продажбената на продуктите на Apple и на американските автопроизводители може да отчете спад, ако новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп изпълни предизборните си обещания и предизвика търговска война с Китай.

Освен Apple, негативи може да има и за Boeing, тъй като китайските власти заплашват да отменят част от поръчките си към американския автопроизводител и да се ориентират към Airbus. Също така може да бъде ограничен броят на китайските студенти, които се обучават в американски университети.

По време на предизборната си кампания Тръмп обеща да въведе 45% мито за вноса на стоки от Китай. Милиардерът също така заяви за намеренията си да спре „кражбата на интелектуална собственост” от страна на Китай. Каква в действителност ще е икономическата политика на Тръмп предстои да видим.

Ако обещанията бъдат изпълнени, то „Китай ще отвърне с реципрочни мерки. Поръчките към Boeing ще бъдат пренасочени към Airbus. Продажбите на американските автоконцерни и iPhone в Китай ще намалеят, а вносът на соя и царевица от САЩ ще бъде преустановен”, пише изданието The Global Times. Според изданието, „Тръмп е достатъчно проницателен бизнесмен, който няма да бъде толкова наивен” и поради това двете страни трябва да запазят действащото икономическо споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА