14 Ноември, 2016 21:03 3 179 3

Единствената авиокомпания, използваща широкофюзелни самолети

  • emirates-
  • самолети-
  • парк

Авиокомпанията Emirates отписа от активите си последните машини модели A330 и A340. Така националния превозвач на ОАЕ става първата и единствена в света авиокомпания, която използва само широкофюзелни самолети тип Airbus A380 и Boeing 777 за обслужване на своите пътници.

Към днешна дата Emirates е компанията с най-млад флот. Средната възраст на самолетите е 5.2 години.

В началото на 2015 г. авиокомпанията се отказа от използването на 18 машини тип А330 и пет А340, чиято средна възраст е била 16.5 години. В рамките на програмата за обновяване на авиопарка Emirates планира да изведе от експлоатация още 25 машини през 2017 г. През тази година са получени 36 нови самолета.

Най-новата машина на Emirates е 85-тият А380 получена през октомври тази година, както и 125-тия Boeing 777-300ER.

Цената на всички самолети, притежавани от 112 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зазимозизум

    0 0 Отговор
    На тея стюардесите им не бяха ли с фереджета?
    Какъвто и самолет да купят - кожата им там няма да порасне!
    Средновековна атракция в скъпа опаковка!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Зимозазомеамум

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "зазимозизум":

    На Emirates стюардесите са по-красиви от най-титулуваните мис-ки от разни конкурси, защото могат да си позволят да избират най-доброто. В резултат над половината им стюардеси са изключително красиви млади жени предимно от славянски произход - българки (лично познавам 4 момичета, работещи като стюардеси за тях), полякини, украинки, рускини и прочие. И не, не са с фереджета. Верно, консервативни са им малко униформите, но не са забулени в никой случай. За справка: https://www.google.bg/search?q=emirates+stewardess+uniform&biw=1366&bih=638&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwj5oa3rvKrQAhXjLsAKHW_bDm4Q_AUIBigB#imgrc=_