Last news in Fakti

18 Ноември, 2016 18:29 4 126 12

Семейството на Калашников без право на марката АК-47

  • калашников-
  • марка-
  • ак47

Съдът отхвърли жалба по случая

Руският Върховен съд отказа да преразглежда жалбата на компанията "М.Т.Калашников", която е собственост на роднините на Михаил Калашников за правата над марката МК47, съобщи „Интерфакс“.

Защитата на търговската марка беше прекратена по-рано тази година след жалба от страна на концерна „Калашников“ срещу "М.Т.Калашников". Причината е „неизползване на търговската марка“.

Търговската марка често попада върху различни дрехи и сувенири. Периода на ползването й е бил до 2022 г., но е предсрочно прекратен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изясниел

    0 1 Отговор
    http://www.extremecentrepoint.com/archives/5312
  • 2 Глгоо

    0 1 Отговор
    Автоматът е немски и е чиста кражба,уж докато е ранен в болницата го измисля а излиза на въоражение 47ма.Май е прекалил с упойката тъпака явно не гледа дискавъри да види как го разобличават.

    Коментиран от #4

  • 3 МИК ДЖАГЪР

    0 1 Отговор
    Как Хуго Шмайсер създаде АК-47(Калашников) за Сталин....„Калашников не можеше да работи дори като чертожник. Техниката на проектирането и изчисленията бяха за Михаил Тимофеевич напълно непознати … би ли могъл никому неизвестният сержант със седмо-класно образование да удържи победа в съревнованието с опитни конструктори-оръжейници, ако зад него не стоеше група от знаещи, талантливи и имащи власт хора? Аз мисля че едва ли, особено ако се отчете, че първият образец на автомат Калашников беше директно бракуван без право на доработка …”
  • 4 кроко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Глгоо":

    Десостояне, що не си пишеш с твоя ник?

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    кроко ,аз пиша с малки букви и с доста различнa пунктуация и език.как така ме обърка?иначе човека не е написал нещо грешно ,вече има достатъчно инфо кво е станалo за да се получи въпросния автомат,макар че добродушния дядка обикаляше до последно и рекламираше съименния си автомат като свой.сега и самите руснаци са решили да отрежат историята.

    Коментиран от #8

  • 6 Митьо Крика

    0 3 Отговор
    Чел съм статията в Икстриймпойнт и друг път и поставя доста основания за размишления. Самото присъствие на Хуго Шмайзер за такъв период и в същия проект, пристигането на 27-годишния тогава Михаил Калашников, който има само седми клас... Безспорно, оръжието и впоследствие е било променяно, но аз се съмнявам в приноса на Калашников. Така се постъпваше в този период - ако си буден и интелигентен може и в концлагер да те пратят. В НРБ живях малко, но си спомням доста от демагогията тогава, включително и как, като отидохме за малко на Запад, на мен не ми се искаше да се връщам и обяснявах на родителите си, че на Запад е по-хубаво, по-лъскаво, а те, горките, понеже около нас все имаше дуги българи и явно са се бояли да не ги привикат "където трябва", постоянно ми повтаряха, че от България по-красиво място за живот няма.

    Позната ми е тази картинка - отпред неграмотния селянин, сякаш поучава все ред светила в науката. 27 години след т.нар. "преход" колко съм се блъскал с тези неграмотни селяни, все протежета на някого и образованието все нищо не значи. Абе, гледаш го, че не може името си да напише без две-три грешки в него, но цялата група некадърници ти повтаря в захлас, че ти, в сравнение с неграмотния селяндур, си абсолютно нищо!
  • 7 Д'Мин

    3 0 Отговор
    Същата работа, като на прибереш един нацист и вместо да го осъдиш, да ти направи ракетите Аполо. Фон Браун ли се казваше?

    Коментиран от #10

  • 8 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Нищо чудно да е така, според мен са им трябвали герои и за това са създали тоя образ на Калашников. А иначе за никовте и по други неща се разбира кой пише.

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "кроко":

    аз нямам намерение да си меня ника за разлика от групата в която пишеш и ти.пиша само с този ник ,преди имах и регистрация,но ми я анулираха без да знам защо,както и да е .не пиша с други никове,а тва за ак то в ссср бе една голяма лъжа и не бе проблем да докарат един ниско образован селянин и да направят конструктор на самолети ,само и само да повярват и останалите селяни че така стават тези работи :).
  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Д'Мин":

    така се казваше ,но американците го признаха още като го взеха.имало е дебат в сащ имало е критики ,накрая е останал като нужен за американската космическа програма.ссср прибира цяла кохорта нацисти като почнеш от шмаизер пак виден нацист ,минеш през помощниците на браун,както и тези от ядрената програма на хитлер,но и до днес се правят на убити лисици и обясняват как не било морално да се вземат нацисти :)))!те след падането на хитлер практически прибират цялата му инжинерна мисъл и не си мислете, че ги правят пленници макар, че естествено не могат да им осигурят американските условия,но немците живеят много по-добре от руснаците след военните години в прилични жилища с прилична храна в готини региони ,а заплатите на немците са били космически за обикновенния съветски инжинер.в последствие на тези които решат да останат в гдр им се правят институти и си изкарват живота с кратунката както се казва,но тва до скоро бе голяма таина и обикновенния соцносталгик още ги поема доматите с коерените по темата ,за което му помагат такива експерти като трола с многото имена,дето умишлено го заблуждават,подчертавам умишлено!
  • 11 Сашо

    0 0 Отговор
    Ако се опитаме без излишни емоции, стрелковото оръжие е пример на безкрайно заимстване на идеи и конструкции. Оръжие под “междинен” патрон е създадено още през WW I от Риберойл и Фьодоров, между войните са се забавлявали всички – от Джон Мозес Браунинг, през чехи (Холек), немци и руснаци. Нищо в Stg 44 не е “оригинална” идея. Щампования корпус, с който германците са се захванали от недостиг на оборудване и качествена стомана, и с който АК се сдобива чак с появата на АКМ, не е повод за гордост, от днешна гледна точка. Българските АКМ-оиди са с фрезован корпус и се търсят повече и продават по-скъпо на американския пазар..
    BTW, първия руски междинен патрон е от 1942 и е 7.62х41, и Калашников едновременно със Симонов правят “карабина” за него, когато дядо Хуго още си е бил в Германия. Калашниковия ОСК 44 си е 90% копие на Гаранд М1, а тази на Симонов, приета на въоръжение през ’45 с новия 7.62х39 и днес е в ръцете на “гвардейците” пред президентството в София..

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сашо":

    така е всеки е взаимствал от някъде,от другаде взел,но нека се казват нещата с истинските им имена,не да се избутват напред някви подставени лица и да ни правят на лапнишарани 70 години.след като хуго шмаизер си тръгва от ссср на калашника му се направиха основно козметични промени и един неуспешен опит за смяна на калибъра.демек неговия уж конструктор освен да го е сглабял и чистил друго не е направил,а сега наследниците му чакат дивиденти от интелектуалния продукт на старчето!