Last news in Fakti

22 Ноември, 2016 14:04 2 944 1

6 500 менте артикула иззети на Димитровградския пазар

  • пазар-
  • димитровград-
  • менте-
  • артикула-
  • менте стоки-
  • мвр-
  • нап

Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП

6 500 менте артикула иззети на Димитровградския пазар - 1
Снимка: Факти.бг

Иззети са 6 500 фалшиви артикула - дънки, тениски, колани, обозначени със защитени търговски марки без разрешението на правопритежателя, проверени са 146 търговски обекта при проверките на пазара в Димитровград. Образувани са 6 досъдебни производства за престъпления по чл. 172 б от НК.

Продължава мониторингът на движението на стоки на общинския пазар в Димитровград. В акцията участват служители на ГД “Борба с организираната престъпност“, Икономическа полиция, експерти от НАП, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор и Комисия за защита на потребителите. Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП.

Служителите на НАП са съставили 12 административни акта за различни нарушения – четири за продажби без регистриран фискален апарат, два за неиздаване на фискален бон и шест за несъответствия на касовата наличност с данните от фискалното устройство.

Експертите от Комисията за защита на потребителите са изготвили 20 констативни протокола, предстои съставянето и на 17 акта за административно нарушение.

Мониторингът на движението на стоките и проверките на съвместните екипи ще продължат до пълна инвентаризация на опериращите там търговци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Странно как се активираха след като правителството подаде оставка, дотогава за последните 10г не е имало такива акции. Сега великите от ГДБОП дърпат чантите на хората да проверяват какво са купили и дали са си взели касовата бележка. Също така блокират пътищата и е трудно да се преминава, 2/3 от търговците не отварят, търговията е ударена сериозно понеже и на едро не може да се купува от собственици на магазини. Ясно е, че трябва да е изрядно, но не и да е показно и притиснително за хората и търговците. Един екип да обикаля редвно и незабелязано е достатъчно, не такива глупости, все едно наркотици се опитват да заловят.