Last news in Fakti

28 Ноември, 2016 14:43 1 232 0

Одобриха бюджета на Европейския съюз

  • бюджет-
  • съвет-
  • одобрен-
  • европейски съюз-
  • бежанци-
  • тероризъм-
  • еп

На 1 декември се очаква Европейският парламент да приеме бюджета

Одобриха бюджета на Европейския съюз - 1
Снимка: БТА/ AP

Съветът на Европейския съюз одобри бюджета на европейската общност за 2017 година, съобщиха от пресцентъра на институцията.

В началото на месец декември Европейският парламент ще го гласува, когато трябва да бъде приет и официално.

6 милиарда евро са заложени по отношение на бежанския проблем. В увеличението с 11.3% влиза и осигуряване безопасността на европейските граждани, които се чувстват все по-несигурни на фона на мигрантския поток.

В тази цифра ще влязат и средствата, които ще бъдат отпуснати за повишаване защитата по границите на европейската общност. Съветът на ЕС планира и увеличаване на средствата за контратероризъм.

21.3 милиарда евро са планирани за икономически растеж и създаването на нови работни места. Това е увеличение с близо 12% от бюджета за 2016 година.

В одобрения бюджет на съвета за 2017 година е залегнала и възможност Европейската комисия да стартира инициатива, която да помогне на младите хора да пътуват и да се запознаят с другите европейски страни.

На 1 декември европарламентът ще реши дали да приеме или не бюджета. Ако откаже, ще трябва да бъде създадена нова рамка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА