Last news in Fakti

28 Ноември, 2016 15:13 1 266 1

Генерал-майор Груди Ангелов е новият началник на Военната академия

  • генерал-майор-
  • груди ангелов-
  • началник-
  • военната академия

„Смяната на началника на Академията е военен ритуал, който носи символиката на традициите, на приемствеността и на цялостното развитие на военнобразователната ни система“. Това каза постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев на церемонията по сдаване и приемане на длъжността „началник на Военна академия „Георги Стойков Раковски“. Новият началник на Академията е генерал-майор Груди Ангелов, който изпълняваше длъжността командир на 61-ва механизирана бригада. Досегашният началник генерал-майор Тодор Дочев ще поеме поста заместник-командващ на Съвместното командване на силите.

„Ръководството на генерал-майор Дочев категорично остави трайни следи и допринесе значително за по-нататъшното утвърждаване на националния и международен авторитет на Военната академия“, заяви д-р Тотев и благодари на досегашния началник от името на ръководството на Министерството на отбраната за отличната работа.

Постоянният секретар на отбраната представи пред личния състав на Академията новия началник – генерал-майор Груди Ангелов. Той подчерта, че назначението на генерал-майор Ангелов отговаря в максимална степен на приоритета на Министерството на отбраната за по-тясна връзка на военното образование със съвременните реалности и практики в областта на сигурността и отбраната.

„За мен е изключителна чест и гордост да бъда началник на Академията и напълно осъзнавам неоспоримата отговорност, която поемам – да продължа делото на своите предшественици и да запазя традициите на най-старото висше военноучебно заведение в България“, каза при встъпването си в длъжност генерал-майор Груди Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зара

    0 0 Отговор
    Тодор Дочев не се спря. Отворете сайта на Академията - само срещи и разлъки. Кога имаше време този човек да ръководи , да се чудиш. Да му пожелаем попътен вятър.