Last news in Fakti

1 Декември, 2016 12:03 1 549 1

Пожарникари стягат протест. Искат по-високи заплати

  • полиция-
  • мвр-
  • пожарникари-
  • протест-
  • бюджет
Пожарникари стягат протест. Искат по-високи заплати - 1

Пожарникарите са в готовност за протести, ако не се намерят пари за увеличение на заплатите, съобщи председателят на синдикат "Огнеборец" Венцислав Станков.

Най-ниската основна заплата за държавни служители със средно образование, това са служителите, които всеки ден срещате на улицата, пожарникарите, които гасят пожарите, които обработват катастрофите, произшествията, радиационно-химическтата защита, биологическа и т.н.

Според Станков заплатите в дирекцията са едни от най-ниските - с всички добавки те стигат най-много 800 лева.

Чрез бюджета на МВР министърът на финансите в оставка Владислав Горанов иска да запълни този на Националния осигурителен институт (НОИ). Тази теза развиха представители на най-големия полицейски синдикат - Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

Приходите, помощите и даренията на МВР са 170 378 хил. лв. Разходите на министерството са 1 233 600 хил. лв. Народните представители отхвърлиха предложението да се намали бюджета на Държавна агенция „Технически операции“ с 4, 298 млн. лв.

Всяка година министерството се дофинансира с около и над 200 млн. лв. чрез постановления или решения на Министерския съвет или промяна на Закона за държавния бюджет, припомнят от синдиката. По тази причина те искат парите за МВР да излязат на светло и това увеличение, което и без това се дава на министерството през годините, да бъде вкарано в бюджета на ведомството. Освен това искат увеличение на базата за определяне на заплатите в системата, тъй като тя реално не е била увеличавана последните години за разлика от минималната заплата в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    Пожарникарите не карат ли други автомобили ?Този бус е полицейски.