2 Декември, 2016 00:46 1 587 3

Силен ръст на продажбата на коли в Япония

  • япония-
  • продажбата-
  • коли

Това е най-големия скок от 2 години насам

Продажбата на нови автомобили в Япония се е увеличила с 13.6% на годишна база през ноември, съобщи Росбалт.

Темпът на нарастване е най-високият от март 2014 г., насам. За ноември в страната са били продадени 273,042 автомобила. Продажбата на леки автомобили бележи скок с 16.2%, а на автобуси с 9.2%.

Продажбите на малки автомобили в страната е паднала с 3%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Япония не Япоиня
  • 2 некойси

    1 0 Отговор
    Втръснали са им до дупка key cars. Искат нормални коли.
  • 3 Тойота Секвоя

    0 1 Отговор
    Така е. Японците отново стоят здраво на краката си. Гейските изявления на някои европейски лидери, че до 2020-2025 година в държавите им ще се движат само електро и други хибридни автомобили е меко казано брутално лобистко и нагло. Това не е начина за решаване на проблемите със замърсяването на въздуха, който дишат в прехвалените европейски столици. Отново мислят единствено за печалби от лансирането и налагането на нещо което единствено за големи финансови резултати.