2 Декември, 2016 18:19 1 540 0

Иран има акции на компания, която строи подводници за Израел

  • иран-
  • подводници-
  • израел

Иранска държавна фирма притежава 5% от акциите на ThyssenKrupp

Иранска държавна фирма притежава 5% от акциите на германска компания, която произвежда подводници за Израел, съобщи „The Jerusalem Post”.

Иранските инвестиции в ThyssenKrupp са започнали през 1970 г., като са продължили и след революцията в Иран през 1979 г. В момента Иранската инвестиционна компания притежава около 5% от германското дружество.

Към момента израелското министерство на отбраната не се притеснява от иранското участие в производството на подводници. Все пак някои официални лица се тревожат за потенциален теч на данни към Иран, свързани със структурата на подводниците.

В момента се разглеждат обвинения срещу адвоката на премиера Бенямин Нетаняху. Смята се, че Давид Симроа е използвал връзките си с израелския премиер , за да настоява за закупуването на подводници именно от ThyssenKrupp.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА