Last news in Fakti

8 Декември, 2016 15:07 1 557 3

Швейцарци ще строят „Турски поток“

  • „турски поток“-
  • русия-
  • турция-
  • газ
Швейцарци ще строят „Турски поток“ - 1

Дъщерната компания на „Газпром“ - South Stream Transport е подписала с швейцарската компания Allseas Group договор за строителството на „Турски поток“, съобщава ТАСС.

Allseas трябва да положи по морското дъно над 900 км тръби. Началото на работите трябват да започнат през второто шестмесечие на 2017г., се посочва в съобщение на „Газпром“.

За изпълнението на договоро Allseas планира да използва най – новия кораб за полагане на тръби Pioneering Spirit.той разполага с шест поточни линии за заваряване и полагане на специално антикорозионно покритие.

Морският участък на „Турски поток“ започва от руския гран Анапа и излиза на 100 км. западно от Истанбул. Най-дълбоката точка на трасето е на 2200 м. „Турски поток“ трябва да пренася по 31,5 млрд куб. м газ годишно.

Очакваше се италианската компания Saipem да изпълнява новите руски газови проекти - „Турски поток“ и „Северен поток – 2“.

Saipem беше наета от „Газпром“ да полага подводното трасе на „Южен поток“, но след спирането на проекта, тя успя да постигне извън съдебно споразумение.

Италианците дори искаха неустойка от €760 млн. от проектната компания South Stream Transport, но за компенсация й обещаха да строи морската част на „Турски поток“. Енергийното трасе вече получи разрешителните за строеж от Анкара.

Allseas e основана през 1985 г. Тя е специализирана в морски сондажи и полагане на тръби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    9 0 Отговор
    Плюят по "лошите" руснаци, ама заговорили се за взимане на пари равни нямат.Забравят всичко.Германците същата работа и те.Северен поток може Южен не.Виртуална хибридна война се водела уж в болните им мозъци ама това не им пречи БМВ да има реален завод там а Мерцедес да почват да строят такъв.Само ние будалите накрая.....
  • 2 tost

    9 0 Отговор
    Къде са сега деса,Стоян,трола с коня да ни обяснят,че руснаците нямат $ за да построят Турски и Северен паток 2.
  • 3 ХАСАН

    4 0 Отговор
    Май всичко е за да се договорят за дяловете си--щом се разберат то почва да духа южен вятър!!!уж сме в един отбор със Запада но не ни позволи да направим южен поток или белене!?!!