Last news in Fakti

13 Декември, 2016 10:33 3 597 2

"Евроинс" ще сезира прокуратурата за умишлен фалит от "Алфатур"

  • алфатур-
  • евроинс-
  • туризъм-
  • туристи-
  • застраховка
"Евроинс" ще сезира прокуратурата за умишлен фалит от "Алфатур" - 1

Застрахователното дружество "Евроинс", с което обявилият неплатежоспособност туроператор "Алфатур" има застраховка "Отговорност на туроператора", планира да сезира прокуратурата за умишлен фалит на туристическото дружество.

Представител на "Алфатур" не е потърсил контакт със застрахователя, не го е уведомил за невъзможността да покрия плащанията си и не е предоставил информация за състоянието си до момента, се казва в съобщение на сайта на "Евроинс“.

„ЗД Евроинс“ АД уверява всички потърпевши клиенти на „Алфатур“ АД, че ще разгледа всички постъпили претенции и ще изплати полагащото им се застрахователно обезщетение.
Това заявяват в съобщение до медиите от застрахователната компания във връзка с обявения от „Алфатур“ фалит.
Обхватът на застраховката включва:
възстановяване на платените от клиентите на „Алфатур“ АД суми по договори за организирано групово или индивидуално туристическо пътуване преди започване на пътуването;
заплащане на разликата между платената от клиентите на туроператора сума по договора и сумата на действително предоставените услуги, в случаите, когато по време на пътуването са предоставени само част от уговорените услуги;
разходите, свързани с връщането на клиентите на туроператора до началния пункт на пътуването.
„Алфатур“ АД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ с „ЗД Евроинс“ АД, която покрива отговорността на туроператора за причинени през застрахователния период имуществени вреди на потребителите, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност на туроператора. Застраховката гарантира всички депозити и предплатени суми на клиентите на туроператора, за които не са предоставени туристически услуги, в резултат на което всички засегнати клиенти на „Алфатур“ АД ще получат от „ЗД Евроинс“ АД полагащото им се обезщетение.
Необходимите документите, които клиентите на „Алфатур“ АД следва да попълнят и представят в офис на Дружеството са:
Уведомление за щета по образец на „ЗД Евроинс“ АД
Заверени за вярност с оригинала копия на следните документи: договор с туроператора „Алфатур“ АД, както и разходни документи: фактури, касови бонове, квитанции, извлечения от банкови сметки и други. В случай на необходимост „ЗД Евроинс“ АД си запазва правото да поиска от клиентите на туроператора допълнителни документи.
Претенции за обезщетение придружени с необходимите документи могат да се подават във всеки офис на „ЗД Евроинс“ АД или по електронен път на имейл: [email protected].
Подробна информация и указания за начина на подаване на претенция за обещетение можете да получите на национален телефонен номер 0700 17 241. Линията е отворена от понеделник до петък в рамките на работния ден.
В заключение информираме всички заинтересувани лица, че застрахователната сума по договора между „ЗД Евроинс“ АД и „Алфатур“ АД е презастрахована при водещ презастраховател с висок рейтинг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен

    10 0 Отговор
    Една фирма фалира и сега една друга фирма.която е цоцкала години наред от вноски по застраховки .почва да мисли "ама как сега ние ще изплащаме обезщетения".Ми ще изплащате нали затова сте застрахователно дружество.не може само да лапкаме:((( Сега ще са едни формуляри едни чудесии само и само да изплаща по малко.ако се изплаща нещо изобщо.Затова българина не иска и да чуе да си застрахова имущество или нещо друго.защото това са само обирджии и нищо друго.Пари само взимаме.това трябва да е логото на всички застрахователни измамници:(((
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Това което "http://www.alfatour.bg/" твърди определено е различно от твърдението на „ЗД Евроинс“ АД:
    Съобразно законите на Република България днес подадохме в съда молба за откриване на производство по несъстоятелност на „Алфатур“ АД, в рамките на което ще се предприемат законоустановените действия за събиране на вземанията и разплащане с кредиторите на дружеството.
    За ликвидния си проблем и подадената молба до съда информирахме всички институции в страната, имащи отношение към тези въпроси: Национална агенция по приходите, Министерство на туризма и „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС“ АД.