Last news in Fakti

31 Декември, 2016 18:11, обновена 3 Януари, 2017 09:08 2 093 2

Китай увеличава добива на въглища

  • китай-
  • въглища-
  • производство

То трябва да нарасне с 18% до 2020 г.

Китай планира да увеличи до 2020 г. добива на въглища до 3.9 млрд. тона, съобщи Россбалт.

Ако целта бъде изпълнена, това ще означава скок от 18% на енергийния ресурс . Все пак трябва да се отбележи, че през първите 11 месеца на миналата 2016 г. добивът на въглища в Китай е спаднал с 10%. Тази тенденция идва на фона на опита на властите да подкрепят индустрията. В същото време цените на въглищата са скочили значително.

Очаква се 95% от дела на добива на въглища да бъде съсредоточен в 14 от големите мини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зилен

    0 0 Отговор
    До тук с химерата "зелена енергия". Слагаш вятърни централи в Европа и САЩ, но производството се мести в Китай и Индия -> замърсяването продължава да расте заедно с консумацията.
  • 2 Киро

    1 1 Отговор
    А така, по празниците се изтровиха от мръсен въздух и рекорден смог в големите градове, още замърсявайте жълтури, съвсем да се изтровите!

    Няма по-голям вредител за природата от китаеца!