Last news in Fakti

3 Януари, 2017 10:14 5 465 6

В Беларус откриха залежи на петрол

  • нефт-
  • петрол-
  • беларус
В Беларус откриха залежи на петрол - 1

В Беларус откриха нови залежи на петрол. Това съобщиха от държавната енергийна компания „Белоруснефт“.

Новият нефтен залеж е наречен „Уголское“. Той се намира в Речицко – Вишанския разлом. Геологическите запаси на новото находище се оценяват на 1,695 млн. т. нефт.

Насрочените за 2017 г. сондажи ще дадат по-точни данни за запасите от петрол.

От 1964 г. в Беларус се добива нефт. Залежите са открити при сондажи Р-8 и Р-6. По време на СССР страната все пак предпочита да внася петрол от Русия.

Русия, Беларус и Казахстан подписаха през май 2014 г. споразумение за основаване на Евразийски икономически съюз.

В рамките на съюза Русия доставя на Беларус нефт без митнически такси. Когато изнася петрола пък Беларус плаща мита на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ариана

    8 13 Отговор
    Честити русофили, четете как се прави търговия по братски, в Евразийския измислен съюз! Много ислкам за 5 години да се прикачим към такова раково икономическо образувание и след тов кьорав русофил няма да остане в БГ!...На един руснак-путинифил му казах, че когато Русия произведе нещо качествено за широко потребление, т. е. за гражданите си (поне), ще си върна част от думите (критиките си) назад. Поне колкото малка (васална някога) Финландия, защото той тогава държеше Nokia!!!

    Коментиран от #2

  • 2 раптор

    10 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ариана":

    Марш бе хейтър! Във финландия се строят 2 руски ядрени реактора! Ти сволоч такава ползваш ток от АЕЦ Козлодуй! Руснаците си правят неща за себе си и за другите! Русия в момента е една от търсените инвестиционни дестинации!
  • 3 Коко

    3 6 Отговор
    Да видим сега какво следва. Дали пак ще се наведат пред Русия, дали ще наблюдаваме следващо анексиране на територии, дали ще има съществена промяна за икономиката на Беларус. Това е изключително показателно как се отразява "братската любов" на тези, имали нещастието да са в прегръдката на мечката.
  • 4 До Ариана

    6 1 Отговор
    Чудя се ти все така ли не можеш да асимилираш написаното?!!!!
    В статията се казва,че когато петрола е за Беларус няма мито. А съответно когато го препродава-тогава се обмитява,защото тогава Беларус взема мита,които по право са си за Русия и им ги предоставя.Да не би "братския ЕС"да ни предоставя стоката си безплатно да я търгуваме с трети страни?
  • 5 Веселин

    5 2 Отговор
    Голяма шумотевица за находище, което се оценява на 1,7 милиона тона нефт. Страна с двойно по-голяма площ и 50% по-голямо население, а и по-силна икономика от нашата, ще изразходва това количество за има-няма 2 месеца. Дреболия и тъпотия, лансирана само за да се стимулира антируското лаене.
  • 6 До Вазелин

    1 1 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: а и по-силна икономика от нашата) Да в твоята фантазия можее и така да е но реалността е,че нашата икономика е по-силна макар и с малко колкото и да не ти се ще