9 Януари, 2017 16:37, обновена 9 Януари, 2017 17:05 1 758 2

Заканите на Тръмп плашат автопроизводителите

  • доналд тръмп-
  • автопроизводители

Новоизбраният президент на САЩ заплаши с високи мита

Заканите на Тръмп плашат автопроизводителите - 1
Снимка: БТА/АР

Заканите на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп да отмени търговски споразумения на САЩ, включително Транстихоокеанското партньорство и Северноамериканското споразумение за свободна търговия, могат да се отразят негативно на автомобилната индустрия. Подобна политика от страна на Тръмп води до несигурност сред автомобилните предприемачи по цял свят, твърди изданието "Си Би Ес".

Днес е откриването на международното автомобилно изложение в Детройт, най-голямото в САЩ. През изминалата година продажбите на автомобили в страната надминаха 17 милиона бройки, според статистика на AutomotiveNews - ръст за седма поредна година.

Местните и чуждестранните производители на автомобили обаче не са оптимистично настроени покрай встъпването на Тръмп в длъжност след броени дни, защото това може сериозно да се отрази на доставките им. В момента автомобилните части преминават евтино границата, но това може да се промени, тъй като в предизборната си кампания Тръмп откровено заплаши с 35-процентно мито вноса на автомобили, произведени в чужбина.

Наскоро новоизбраният президент се оплака в социалната мрежа Twitter, че General Motors сглобяват колите си в Мексико, а ги внасят в САЩ без да плащат мито.

Подобна несигурност, породена от популизма на Тръмп, идва в момент, когато продажбите на автомобили в САЩ са достигнали своя пик, преодолявайки рецесията (2007-2009).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 станишев

    1 0 Отговор
    И кво прайм са?
  • 2 Gost

    7 0 Отговор
    Евала!!