Last news in Fakti

17 Януари, 2017 09:08 903 5

Зорница Русинова: Постигнахме ниска безработица и през зимата

  • зорница русинова-
  • работа-
  • безработица
Зорница Русинова: Постигнахме ниска безработица и през зимата - 1

Безработицата в последните няколко месеца има устойчив тренд на запазване на едни и същи нива, независимо от това, че приключи работната заетост през лятото. Това заяви пред БНТ министърът на труда и социалната политика в оставка Зорница Русинова.

"За пръв път от 8 години насам в Агенцията по заетостта имаме устойчива тенденция на регистрирани работни лица, независимо от това, че зимните месеци винаги има по-висока безработица около 8%.

По данни на Евростат е 7.1%, което за последните 11 години наистина е много ниско ниво на безработица", допълни Русинова. "Оттук нататък предизвикателствата са доста големи по отношение на безработицата, защото голяма част от хората, които са регистрирани в Бюрото по труда, това са хора без образование и без каквото и да е било квалификация", добави тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    4 0 Отговор
    Ниска е защото хората се изнесоха а повечето безработни не са регистрирани в бюрата по труда. Как ще се понижава безработицата като нови работни места не се откриват големи проекти във България от десетилетие не е имало значи сме някакъв феномен.

    Коментиран от #3

  • 2 lpg

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Зорница Русинова: Постигнахме ниска безработица и през зимата И ПРЕЗ ЛЯТОТО И ПРЕЗ ЛЯТОТО ТО ВЕЧЕ КАТО НЯМА КОЙ ДА Е.....Е ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА НИСКА БЕЗРАБОТИЦА!
  • 3 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Феномен сме, да. България се пълни с неработещи цигани, а безработицата спада. Предприятията затвориха врати или съществуват колкото да се каже, че са там, но безработицата спада. Малките фирми фалират от данъци, изисквания и бюрокрация, големите си плащат подкупите и използват работниците до дупка на минимална заплата - 40% от работниците в страната са на минимална. Сравнете го с други страни дали е така. Това се нарича бедна заплата (hungerlohn) - работиш за заплата и си беден.
  • 4 росен

    0 0 Отговор
    На кое да вярваш:"Публикувано във факти.бг: Зорница Русинова: Постигнахме ниска безработица и през зимата" или на "Публикувано във факти.бг:
    Сезонен ръст на безработицата
    Публикувана: 13 Януари, 2017 13:08"
  • 5 неутрален

    2 0 Отговор
    Абе моме, кой те излъга от стъкмистиката, или Вие лъжете стакмистиката, че безработицата е намаляла. Ха, ха, ха. Хората не се регистрират, работят на черно, за да изкарат за късче хляб, а Вие гордо отчитате колко много сме добре. Добре сте Вие тунеядците, но както каза Радев имате 6 дена. Къш, неграмотници и наглеци.