Last news in Fakti

17 Януари, 2017 13:57 1 388 1

Лютата зима удължи ски сезона до Гергьовден

  • ски-
  • сезон-
  • гергьовден
Лютата зима удължи ски сезона до Гергьовден - 1

Ски ще може да се карат до Гергьовден тази година. Обикновено сезонът свършва в началото на април, но дебелата снежна покривка ще го удължи с месец. Това прогнозира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

В края на януари ще има известна пауза от около 2 седмици, в които заетостта ще е малко по-слаба, но това е традиционно, каза Драганов. И обясни, че февруари отново ще е много натоварен. Един от факторите за това са редицата състезания, които предстоят. А и в този период са и студентските ваканции в Европа.

Няма отказани почивки заради усложнената зимна обстановка. Условията за ски и сноуборд са прекрасни, освен това няма нарушения по наличната инфраструктура по курортите.

Очакванията са увеличението да достигне до 8-9 на сто, достигайки до 1,7 -1,8 млн. посещения. Ръстът е близо двоен в сравнение с първоначалните прогнози от около 4,5% нарастване през зимата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 драго

    0 0 Отговор
    Този Драганов само тъпотии бращолеви ще го намеря на Гергьов ден ако не се може да се кара ски ще го пусна по пързалката надолу. Егати този ски не е виждал през живота си . Пълен лъжец досега ски през май се карало когато на върбата роди круши.