Last news in Fakti

24 Януари, 2017 10:41 984 0

Мариана Коцева оглави Евростат

  • мариана коцева-
  • евростат

Българката Мариана Коцева е новият генерален директор на Евростат - статистическата служба на Европейската комисия.

От Евростат припомнят, че Маряна Коцева е била на високи постове в България и има опит в международната администрация. Тя е ръководила международни проекти на ООН и Световната банка.

Тя бе председател на Националния статистически институт, а през април 2012 г. стана част от екипа на Евростат, след като спечели с конкурс поста на специален съветник с ранг на заместник-директор.

През 2014 г. Мариана Коцева стана заместник- генерален директор, а според съобщение на официалния сайт на Евростат от 23 ануари, назначението й начело на институцията е в сила от 1 януари 2017 г.

Коцева заменя на поста Валтер Радермахер, който се пенсионира в края на миналата 2016 година.

Мариана Коцева има магистърска степен по икономика и докторска по статистика и иконометрия.

Централата на статистическата служба на Европейската комисия се намира в Люксембург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА