25 Януари, 2017 19:15 1 469 1

Висок интерес за работа в Тракия икономическа зона

  • работа-
  • тракия-
  • зона-
  • пловдив
Висок интерес за работа в Тракия икономическа зона - 1

На 24 януари в Ловеч над 150 души се срещнаха с работодатели от „Тракия икономическа зона“. Срещата бе първата от стратегическата инициатива „Информационни дни на кариерата“ за привличане на кадри от региони с висока безработица за най-големите работодатели от Тракия икономическа зона /ТИЗ/ в района на Пловдив.

Огромният интерес към събитието ясно показа, че българинът е готов за трудова миграция, отчетоха организаторите от JobTiger. Инициативата е подкрепена от „Клъстер Тракия икономическа зона“, община Пловдив и фондация „Тръст за социална алтернатива“.

Представители на Сенсата Технолоджис България, АББ България, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица и Биомашиностроене презентираха свободните си позиции и изискванията към тях. Компаниите търсят работници с образование от основно до висше. След представянето всеки от кандидатите можеше да се срещне с работодателите, да остави автобиография или да проведе предварително интервю.

Стоян, който е инженер-конструктор, бе довел на събитието съпругата и сина си. „Ние бихме се преместили в Пловдив, не просто заради по-добрите възможности, но и за да дадем по-добър шанс на децата си“, сподели съпругата на Стоян.

„Харесаха ми работодателите. Аз на този етап не мога да направя стъпката по лични причини, но ще продължа да мисля. В Ловеч няма работа, голяма част от хората разчитат на пари, изпращани от роднините в чужбина“, сподели Асен, безработен от 6 месеца.

Следващите срещи са в:

28 януари (събота) – Сливен //Читалище "Зора", 10:00 - 13:00

04 февруари (събота) – Стамболийски //Читалище "Н. Й. Вапцаров", 10:00 - 13:00

10 февруари (петък) – Монтана //хотел "Огоста", 17:00 - 20:00

11 февруари (събота) – Бяла Слатина //Читалище "Развитие-1892", 10:00 - 13:00

Организаторите от JobTiger ще проведат подготвителни срещи, както в градовете на „Информационните дни на кариерата“, така и в близки населени места: Перущица, Кричим, Лом, Кнежа, Койнаре, Криводол и Мизия. От близките общини, в които е имало подготвителни срещи, има предвиден автобусен транспорт в деня на събитието.

Повече информация за програмата и списък на свободни работни места в Тракия икономическа зона можете да намерите на официалната страница на инициативата: plovdiv.careerdays.bg/


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро

    1 0 Отговор
    Ако бяха продължили магистрала Хемус може би и до Ловеч щеше да има "Икономическа зона" и по-малко безработица , ама уви ! Трябваше да направят 3 магистрали в Южна България !