27 Януари, 2017 12:53 1 418 6

Служебното правителство пое властта

  • служебно правителство-
  • огнян герджиков-
  • бойко борисов
Служебното правителство пое властта - 1

Отстрани може да изглежда лесно да се управлява държавата, но сами ще се убедите колко е трудно, каза бившият премиер Бойко Борисов на церемония в МС при предаване на властта на служебния кабинет с премиер Огнян Герджиков.

Церемонията започна с химните на България и на Европейския съюз.

Сърдечно ви пожелавам успех, каза Бойко Борисов. Народът поиска нови лица и нов тип управление и ние се съобразихме с резултатите от изборите. Много пъти това, което си пожелаеш, става реалност, каза премиерът. Надявам се да направите ревизия и да разровите всичко което има по министерствата, за да може тази спекулация да се прекъсне. Ако има нещо, което ви притеснява, да бъде предадено на прокуратурата, призова Борисов.

Бившият премиер благодари на членовете на кабинета за работата по времето на техния мандат. В тези две години благодаря на всички вас, положихте толкова много усилия, работихте и параметрите на държавата са такива, каквито не са били. Слушах речите на президента Румен Радев и на Огнян Герджиков - в тях се говореше за стабилност и приемственост и ние демонстрирахме точно това, каза Борисов.

Борисов призова всички да "стискаме палци" на Григор Димитров. С Огнян Герджиков сме се срещали на тенис корта и балансът е изключително положителен за мен, каза Борисов. "Засега" отговори на шегата служебният премиер.

Борисов посочи, че е готов да помага на служебния кабинет, ако помощ бъде поискана. Той пожела на новите министри да направят парламентарните избори така, както предишният кабинет е направил президентските избори. От изборите никой не се оплака, включително и президентът Румен Радев, каза Борисов.

Ние оценяваме и ще надграждаме това, което сте направили, каза в отговор служебният премиер Огнян Герджиков. Пожелахте да разровим министерствата и не смятам да ви "строша хатъра", каза Герджиков. Ще разровим, не смятам, че нещо сериозно ще излезе, но ако излезе, ще направим това, което повеляват законите на страната, каза Герджиков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най-после!

    1 1 Отговор
    Сега е дръпнем по генералскои! На форсаж! Дръж се Пено за ритлите че пускам воловете по инерция. "Поеха ли"! И меко кацане.

    Коментиран от #3

  • 2 Политиката си е политика!

    0 0 Отговор
    А храната и заплатите - по разписание! Вън може да гърми или вали а може и Държавника да спи но заплатата трябва да върви ! Въпроси? Няма. Въздържали? Няма. Приема се - единодушно! Браво Румба!
  • 3 Бат Ваню

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Най-после!":

    Ше дръпнеш..... Ше ми дръпнеш....наеш ли кво ше ми поподръпнеш неколко пъти така а ?.... ха ха ха.... Да се подготвя Бойко и да внимава как се изфърля ... магистрали има да се правят... работа има...
  • 4 Бат или Бай Ваньо?

    0 0 Отговор
    Май си бай, а щом си бай отивай да му баеш на пилалника щот е мекушав Мр. Софти! Един мъж няма ли нищо в главата търси онова дето му виси между краката! А то пък освен за символ за друго не става!

    Коментиран от #5

  • 5 Доктор Ох Боли

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бат или Бай Ваньо?":

    ха ... ха ха ... Има и по-лошо... Ем да му виси (ха ха ха) и да нема нищо и у главата.... аааааааааааааааахххххххххххххх
  • 6 Мъ да.

    0 0 Отговор
    Всяко зло за добро Бай Ваньо! С мда може да си закопчееш третата дупка на шлифера ако ти липсва копчето. Зимно време е и подвявя люто, а пък те и тъй за друго ги не бива, та просто тъй шлифера да не се запрята и надига.