Last news in Fakti

31 Януари, 2017 10:24 1 609 2

Нова глоба от $630 млн. за „Дойче банк“

  • дойче банк-
  • глоба-
  • русия-
  • санкции

Финансовата институция не пречела на прането на руски капитали

Руска схема за пране на пари докара на „Дойче банк“ глоба от $630 млн. съобщи Би Би Си.

Чрез схемата клиенти на банката незаконно са изнесли $10 млрд. от Русия

Американският и британският регулатор на финансовите пазари са събрали доказателства, че „Дойче банк“ не е пречила на на акции чрез нейните офиси в Москва, Лондон и Ню Йорк.

Новата санкция идва по-малко от две седмици след като немската банка плати на властите в САЩ $ 7,2 млрд. за уреждане на съдебния иск, подаден от Министерството на правосъдието във Вашингтон за манипулация на пазара на ценни книжа по време на световната финансова криза през 2008 година.

„Дойче банк” не е първата голяма банка, която САЩ наказват за нарушения на емабргова политика. За последните три години различни финансови институти са платили общо 9 млрд. долара глоби за нарушения на ембарго. Сред тях са френските „Кредит Агрикол“ и „БНП Париба“, както и германската „Комерцбанк“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 0 Отговор
    Тези американци наистина се стремят да управляват света. Какво ги засяга движението на парите извън тяхната страна? То не бе дизелгейт не бяха санкции и чудо. Крайно време е големите банки да им се противопоставят, вместо да плащат глоби.
  • 2 no name no face no number

    1 1 Отговор
    Кога тия ще оставят Германия на спокойствие. Аман от лешояди и наглеци. Аре да се изнасят от Европа брекзит и тва е. Що не се роди некой като мене да управлява Европа ами е в ръцете на меки китки и изкукали бабички.