Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 16:37 1 599 2

Deutsche Bank съкращава 23% от служителите си

  • служител-
  • съкращения-
  • deutsche bank
Deutsche Bank съкращава 23% от служителите си - 1
Снимка: АР/БТА

Близо 17% от отдел „Операции с акции” и още 6% от отдел „Операции с облигации” в Deutsche Bank ще бъдат съкратени, съобщава The Wall Street Journal. Уведомленията те ще получат още следващата седмица. Съкращенията са част от плановете на банката за повишаване рентабилността й, чрез намаляване броя на служителите с близо 9000.

Загубите на Deutsche Bank за четвъртото тримесечие на 2016 г. са намалели на фона на повишаването на операции с запис на заповеди с фиксиран доход. На 1.89 млрд. EUR възлиза нетната загуба за периода октомври-декември 2016 г. За сравнение, за същия период на 2015-а тя е била 2.12 млрд. EUR.

Финансовата стабилност на Deutsche Bank беше разклатена и след обвиненията в незаконни машинации с ипотечни ценни книжа в САЩ, както и изтеглянето на капитали от Русия в резултат, на което Deutsche Bank трябваше да изплати почти 8 млрд. EUR под формата на глоби и компенсации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой

    2 0 Отговор
    17% от една част и 6% от друга част не са 23% от всичките 100%! Или е вярно, но не сте го написали както трябва или не е вярно. Във втория случай обратно на училище за да не обиждате интелигентността на читателите си. Все пак става въпрос за елементарна математика...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.