8 Февруари, 2017 14:09 1 344 0

Дисни към Тръмп: Не воювай с Китай

  • уолт дисни-
  • кино-
  • китай-
  • война

Америка е създадена от имигранти

Дисни към Тръмп: Не воювай с Китай - 1

Не воювай с Китай. Не затваряй границите! Този призив отправи към американския президнет Доналд Тръмп изпълнителният директор на „Уолт Дисни“ Боб Айгър.

В интервю за Си Ен Би Си той не пропусна да отбележи, че търговската война между САЩ и Китай ще се отрази зле на бизнеса.

Изграденият в Шанхай Дисниленд е най-големият успех за „Уолт Дисни“ през 2016 г. Той е първият тематичен парк на компанията в Китай и показва колко е важен този пазар за компанията. Все пак водената от новоизбрания президент Доналд Тръмп протекционистична политика може да разпали търговска война. По време на своята предизборна кампания Тръмп обяви, че ще обложи с 45% вноса на китайски стоки, за да опита да поправи този нарастващ икономически дисбаланс в отношенията между двете страни.

Една търговска война с Китай ще навреди на бизнеса на „Уолт Дисни“ и на икономиката като цяло, каза Боб Айгър. Той призова САЩ да не затварят границите си за имигрантите. По този начин той критикува указа на Тръмп за ограничаване на миграцията от седем мюсюлмански страни.

Коментарите на Боб Айгър на фона на спада от 3% на годишна база за последното тримесечие на 2016 г. до $14,8 млрд. От компанията отчитат и 7% по-малко приходи от филмовия бизнес и спад в рекламите за притежаванта кабелна телевизионна мрежа ESPN. Близо 7 млн. посетители са видели открития миналия юни Дисниленд в Шанхай. Всички билети са тазгодишната лунна нова година са били изкупени дни преди нейното настъпване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА